Fethiye'de kaybolan turistleri, AKUT buldu...

Fethiye’den Likya Yolu boyunca yürüyüşe çıkan İngiliz Azadeh Michell(58) ve eşi Michael Michell (65) yönlerini kaybetti. Cep telefonu ile Fethiye’deki arkadaşlarını arayan Azadeh Michell kaybolduklarını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Fethiye'de kaybolan turistleri, AKUT buldu...

Bir süre sonra arama için işbirliği yapan AKUT ve Jandarma çifti perişan halde buldu. Yürüyüş sırasında kayalıklardan düşerek yaralanan Michael Michell, hastaneye kaldırıldı.

Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'nde tatil yapan Michael Michell, dün saat 11. 00 sıralarında eşi 58 yaşındaki Azadeh Michell ile birlikte tarihi Likya Yolu'nda yürüyüşe çıktı.

Dağlık alanda kaybolan çiftten Michael Michell, yürüyüş sırasında ayağının kayması sonucu kayalıklardan düştü. Bulunduğu yerden hareket edemeyen Michael Michell'in eşi, cep telefonuyla Ölüdeniz'deki arkadaşlarına haber verdi.

İhbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, arama çalışması başlattı. Jandarmanın bildirmesi üzerine çalışmalara Arama Kurtarma Derneği de (AKUT) katıldı. Dağlık bölgede yaklaşık 2 saat süren aramanın sonunda ekipler turist çifte ulaştı.

Şekeri düşen ve su kaybına uğrayan yaralı Michael Michell, bir süre sedyede taşındıktan sonra yürümek istediğini belirtti. Michell daha sonra AKUT ekiplerinin yardımıyla yürüyerek ambulansa götürüldü. 112 ekipleri yaralı turisti Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürdü. Michael Michell, jandarma ekipleriyle el sıkışarak teşekkür etti.

Fethiye AKUT Operasyon Lideri Levent Ersoy, "Bize jandarmadan gelen ihbar doğrultusunda kayıp ve yaralı olan yabancılar için operasyon başlattık. Yaptığımız ortak operasyon neticesinde yabancı çifti kurtarmayı başardık. Olayda can kaybının olmaması sevindirici" dedi. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.