Feriye Palace yeni yüzüyle otellere rakip oluyor

20 yılı aşkın süredir turizm ve gayrimenkul sektörlerinde başarılı işlere imza atan Göktuğ Özdemir, İstanbul'un en özel adreslerinden biri olan Feriye'yi yenileyerek turizm sektörüne iddialı bir oyuncu kazandırdı.

31/12/2019 23:40
Feriye Palace yeni yüzüyle otellere rakip oluyor

İstanbul’un en önemli tarihi mekanlarından biri olan ve 1800’lü yılların sonunda padişahların saraydan boğaza inmek için yaptırdıkları saraylar içinde sonuncusu olan Feriye, 1995 yılında yapılan renovasyon çalışmalarından sonra tekrar hizmete girmişti. 20 yıllık geçmişten sonra bugün İstanbul’un en önemli mekanlarından birini yaratmak üzere 5 milyon dolarlık bir yatırımla yola çıkan Göktuğ Özdemir, boğaz hattındaki diğer otellere ciddi bir rakip olmaya hazırlandıklarının altını çizdi. Türkiye’nin en iyi iç mimarlarından Çağlayan Tuğal tarafından geleneksel ile moderni buluşturan yeni iç mimari ve dekorasyon konseptleriyle, orijinal dokusuna sadık kalınarak yenilenen Feriye Palace’ta duvar kağıdından parkesine her detayda Osmanlı etkileri ve tarihi değerler hissedilmeye devam ediyor.

İstanbul otellerine rakip olacak

Türkiye’de ki kurumsal firmaların özel davet ve organizasyon firmalarının hem en beğendiği, gelmek istediği yer olması hem de yabancı misafirlerin yapacakları organizasyonlarda tarihi, denizi ve yeşili bir arada bulabilecekleri çok özel bir mekan yaratmak istediğini belirten Göktuğ Özdemir, 120 metrelik deniz cephesi, 1.100 metrekaresi deniz kenarı rıhtım alanı olmak üzere toplamda 4.500 metrekarelik açık, 3.200 metrekarelik kapalı kullanım alanları, 10 adet değişik büyüklükte, yüksek tavanlı, yüzde 80'i deniz gören ve ışık alan toplantı ve davet alanları, 250 koltuklu çok amaçlı kullanılabilen sinema salonu, 300 metrekarelik etrafı camla çevrili ve üstü tamamen açılabilen boğaz manzaralı özel davet salonu ile İstanbul Boğazı’nda hem tarihi hem modern yaşamı deneyimlemek isteyenler için benzersiz bir fırsat yarattığını söyledi. Oturma düzeninde 1.000 kişi, ayakta ise 3.000 kişiye kadar misafir ağırlayabilen Feriye Palace, 5 yıldızlı otellerde alabileceğiniz hizmet ve servisleriyle komple bir tesis haline geldi bu nedenle Feriye Palace’ı odası olmayan otel olarak adlandırdığını sözlerine ekledi.

Feriye Palace’ın İstanbul’un en özel noktalarından birisi olduğunu söyleyen Özdemir, ‘’İstanbul’u tam anlamıyla hissedebileceğiniz, bir tarafta Ortaköy Camii diğer yanda Ayasofya, Kız Kulesi karşıda Beylerbeyi Sarayı ve köprüyü aynı anda hissedebileceğiniz panoramik manzarası var. 120 metrelik deniz cephesi boğaz hattı için iddialı bir rakam. Sadece binanın önünde kalan 1.100 metrekarelik rıhtım alanını davetler, sosyal toplantılar ve düğünler için kullanacağız. Yeni Feriye Palace’ı iki cümlede anlatmak istersek; İstanbul’u hem yerli hem yabancı hem de kurumsal ve sosyal misafirlerimizi İstanbul’u en iyi şekilde deneyimleyebilecekleri İstanbul’un en önemli etkinlik ve toplantı alanlarından biri haline getirmek istiyoruz.  Bir diğer hedefimiz restaurantımız ile yerli ve yabancı misafirlerimize hem Türk hem dünya mutfağından lezzetler tadabilecekleri bir mekan sunmak. Aynı anda hem toplantılara hem etkinliklere hizmet verebilecek bir altyapıya sahibiz birçok hizmeti eşsiz bir boğaz manzarasında sunarak misafirlerimizin güzel anılarla ayrılmalarını istiyoruz. Aynı zamanda İstanbul’da uzun yıllardır yapılan en uzun soluklu organizasyonlardan biri olan Bosphourus Cup’ın 15.si bu yıl Feriye Palace’ta düzenleniyor. İlerleyen dönemde de birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağız en yakın etkinliğimiz bosphorus cupbu sayede Feriye Palace’ın önümüzdeki dönemde sosyal medyada en çok paylaşılan yerlerden birisi olacağını düşünüyoruz.

Aynı hizmeti sunan alternatif mekanlar arasında Çırağan Sarayı ve Four Seasons yer aldığını dile getiren Özdemir, ‘’Boğaz hattının koruma altında olması nedeniyle de bundan sonra yeni yerler yapılmayacak. Feriye Palace da koruma altında olan bir tesis bizler bu yatırımları yaparken aslına uygun şekilde ilk yapıldığı orijinal haline, değerlerine sadık kalarak renove ettik.

Son dönemlerde yaşanan terör olayları ve ekonomik durumlar nedeniyle yabancılarda çekinme ve iptallerin yaşandığını söyleyen Özdemir, ‘’Terörün dünyada da ciddi bir problem olduğuna dikkat çekerek, Avrupa’nın başkentleri olan Brüksel, Paris ve Londra’ da yaşanan olaylar bunun bizim değil dünyanın problemi olduğunu gösteriyor. Yabancı misafirlerden iptaller oldu bu sadece İstanbul ile alakalı değil başka ülkelerde de iptaller söz konusu. Ben bu durumu çabuk atlatacağımızı düşünüyorum. Dünyada İstanbul’un ve Türkiye’nin algısı farklı olduğu için biz daha fazla etkileniyoruz.’’ dedi.

Sadece yatırımcıların dikkat etmesi gereken bir dönem olduğunu söyleyen Göktuğ Özdemir, ‘’Öz kaynakların daha güçlü tutulması, borçlanarak değil geri dönüşü hızlı olacak projelere yatım yapmalarını tavsiye ediyoruz. Biz böyle bir dönemde burayı bir fırsat olarak gördük yenilemelerimizi yaparken krizden korkmadık çünkü bu dönemlerde fark yaratabileceğimizi düşünüyoruz. Kriz dönemini atlattıktan sonra buna hazır olan, bu dönemde hizmetlerini devam ettiren kendini yenileyen firmalar krizden çok daha az etkilenecektir. Kısa bir süre içerisinde yenilenen yüzüyle Feriye Palace’ın İstanbul’da yeme- içme ve turizm alanında en önemli yerlerden biri olacağını düşünüyorum.’’ diyerek sözlerini tamamladı


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.