Fatih Can Ekşi: En büyük artımız, konumumuz ve muhteşem manzaramız...

Bodrum’da geçen yaz hizmete giren Kefaluka Resort, Tatil ve Sporu birarada yürütmek isteyenler için Futbol, Basketbol , Voleybol, Plaj Voleybolu, Yoga, Pilates, Squash, Okçuluk, Bisiklet ve Su sporları imkanları sunuyor. Tesisteki en önemlisi ise, aktivitelerin % 95’i fiyat dahilinde sunuyor olması…

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Fatih Can Ekşi: En büyük artımız, konumumuz ve muhteşem manzaramız...
Hasan Arslan

Bodrum’da tatilin en yeni adresi O. Bodrum’la Kos’u aynı karede buluşturan bu eşsiz fotoğrafın adı Kefaluka. Bodrum rüyasını gerçeğe dönüştüren en yeni tesislerden olan Kefaluka,  Akyarlar Koyu’yla bütünleşen  mimarisi ve cenneti andıran müthiş manzarasıyla, ömre bedel bir tatilin vazgeçilmez adresi olmayı gerçekten hakediyor. Genel Müdürü Fatih Can Ekşi, Kefaluka Resort Hotel’i TurizmAktüel’e anlattı...
 

Kefaluka Resort Hotel’i ana hatlarıyla anlatırmısınız?
Otelimiz Bodrum un en güzel koylarından biri olan Akyarlar’da 50 bin metrekare alan üzerine kurulmuştur. Ek Can İnşaat’ın turizm alanında yapmış olduğu ilk yatırımdır. Denize sıfır konumda olan otelimizde 370 otel odası ve 14 özel villa bulunmaktadır.
Bodrum bölgesinde 12 ay boyunca hizmet verecek olan otelimiz sadece bir yazlık otele uygun mimaride değil kışın da kullanım alanları oldukça zengin olarak tasarlanmıştır.


2009 yılı Haziran ayında otelinizi turizmin hizmetine açtınız. Bu güne kadar misafirlerinizde ne gibi tepkiler aldınız?
Bodrum bölgesinde yeni bir otel ve 5 yıldızlı deluxe hizmet verecek olması sebebi ile daha tesis açılmadan insanlar oldukça yüksek beklentiler içine girmişlerdi. Tesis Nisan 2009 açılış olarak planlanmıştı ancak biz yeni açılıştan kaynaklanabilecek sorunları misafirlere yansıtmamak adına bu tarihi 1 haziran 2009 olarak değiştirdik. Hem bunun hemde çalışanlarımıznın özen ve özverisi sayesinde yüksek beklentiyi karşılayabildik. Tepkilerin çoğunluğu Bodrumda ihtiyaç duyulan yüksek kalitede hizmeti sunacak bir tesis açtığımız yönünde oldu. Özellikle aktivite imkanlarının  zengin olması ve Konsept içeriğinin geniş olması da bu olumlu görüşleri arttırdı

Kefeluka Resort Hotel daha çok hangi konsept üzerinde hizmet veriyor?
Hizmet alanımızı tek bir konseptle sınırlandırmamız pek de doğru olmaz. Bu tesis daha proje aşamasındayken  planlanan tüm potansiyel misafirlerin meslek alanı medeni durumu ya da aile yapısı farketmeden kendilerini rahat hissedip mutlu olabilecekleri bir tatil mekanı yaratmaktı.
Örnek vermek gerekirse ailesi ile tatil yapacak misafilerimiz için mevcut olan aile odalarının yanısıra , mini club ve teenage clublar, kapalı ve açık oyun alanları, aquapark, kapalı ve açık çocuk havuzları, spor ve animasyon aktivitelei planlandı
Yalnız ya da eşi ile rahat bir tatil yapmak isteyenler için relax (hidromasaj) havuzlar, suite odalar , özel havuzlu villalar , düşünüldü. Ana Havuz ve aktivite havuzlarını ayrı tuttuk ki dinlenmek isteyen misafirler animasyondan rahatsız olmasınlar.
Çocuklar için akşam animasyonlarının ve özel restaurantımız mevcut.  Eğlence severler için açık ve kapalı gece klüpleri, sinemalar, bowling, atış poligonu bilardo oyun salonlarımız var.
Tatil ve Sporu birarada yürütmek isteyenler için Futbol, Basketbol , Voleybol, Plaj Voleybolu, Yoga, Pilates, Squash, Okçuluk, Bisiklet ve Su sporları imkanları var.
Elbetteki en önemlisi bu belirttiğimiz aktivitelerin % 95 fiyat dahilinde sunuluyor.


Otelinizin toplantı salonları ve Spa’nızdan bahseder misiniz. Ne gibi özelliklere sahip bulunuyor. Büyük toplantı ve kongre turizmine de hizmet verebiliyor musunuz?
Otelimizde aynı katta bulunan ve toplam 350 m2 lik fuaye ile birleşen 2 üyük salon ve 3 workshop bulunmakta , Büyük salonlarımızdan biri seperasyonla ayrılma özelliğine sahip. Büyük salonlarımız 576 ve 372 m2 genişliğinde. Ayrıca özel sunumlarda kullanılabilecek biri VİP 2 sinema salonumuz mevcut. Oda sayısı ile oranlşadığımız zaman salonlar oldukça geniş ve yeterli.  Tüm salonlarımızda ses yalıtımı ve tüm ekipmanlar mevcut.
Spa merkezimiz kapsamında Tam donanımlı bir fitness Center Türk hamamı, Buhar odası, Saunalar, Şok havuzu, Kar/Buz Çeşmesi, Isıtmalı Kapalı havuz ve Jakuzi mevcut. Şu an Spa Center bünyesinde 13 adet masaj odası var, cilt bakımları ve tüm kürler yapılıyor. Ayrıca 1 ay içerisinde 800 metrekarelik yeni bir alanı da hizmete sokacağız . Bu alanda ise Hint Ayurveda terapileri yapılacak. Kış döneminde ise Diyetisyen eşliğinde zayıflama programlarımız, fitness üyeliklerimiz, yoga – pilates derslerimiz devam ediyor.

Kefaluka Resort Hotel’in hizmet kalitesindeki ana unsurlar nelerdir. Bodrum’da bulunan diğer tesislere göre ne gibi artılarınz bulunuyor?
Bence en önemli artılarımızdan biri otelin konum sebebi ile hakim olduğu muhteşem manzara ve akyarlar koyunun – denizin güzelliği. Burda odanızdan sağ tarafa bakınca Akyarlar köyünü, sol tarafa bakınca ise Kos adasını görürsünüz, üstelik bu manzara otel odalarının % 95'inde vardır. Tabi bu manzaraya eşsizlik katan günbatımı da cabası…

Burayı projelendirirken ve inşa ederken tüm ayrıntılarda misafirin konforunu , rahatlığını ve tesisi kullanma kolaylığını  ön planda tutmaya gayret etiik. Binanın monoblok yapıya sahip olması misafirin aktivite alanlarından odasına ve tüm tesis içinde ulaşımını kolay hale getiriyor yani odasında restauranta gitmek için 3 blok 30 merdiven vs. aşması gerekmiyor.  Bunu tüm katlardan tek asansörle yapması mümkün.  Yine tesisin altyapısı oluşturulurken de  bunlar  gö z önüne alındı ve resort otellerde çok az kullanılan teknolojiler kullanıldı. Örn; odalarımızda bulunan IP TV sistemi ile misafir tesis içindeki tüm aktivitelerle ilgili sadece birkaç tuşla bilgi alabiliyor, A LA Carte Rezervasyonu yaptırabiliyor veya mesajlarını alabiliyor.

Daha önce de söylediğim gibi yiyecek içecek konseptinin zengin olması  da önemli  özelliklerimizden biri. Sadece kullanılan malzemenin iyi olması değil sunumdaki özen , dikkat ve estetikte bizi farklı kılıyor. Bugün UAI sistemi içinde pekçok tesiste önceden adını bile bilmediğiniz yabancı içkiler sunuluyor. Ancak bizi markası bilinen misafirin sürekli tüketmeye alışkın olduğu markalar kullanıyoruz.  5 adet A La Carte ımız vat , Türk , İtalyan, Balık, Füzyon ve Meksika… Bu restaurantlar yine fiyat dahilinde ve monu içerikleri gitmeyi tercih edeceğiniz restaurantlardaki gibi zengin… Yani insanları 2 çeşit ana yemekle sınırlandırmıyoruz.  Birde hizmet  noktalarımızn tamamında masaya servis var. Self Servis mantığından (büfeler hariç) mümkün olduğunca uzak durmak istiyoruz.



Kefaluka Resort Hotel’i daha çok kimler tercih ediyor. Tercih edilmenizdeki ana unsurlar nelerdir?
İlk sene itibariye daha çok Türk, Azeri, Kazak, Rus, Ukraynalı, Alman ve Polonyalı misafirlerden talep aldık.  Yeni açılmış olmamızın yanısırıa  sezon başı gelen insanların tavsiyelerinin de  etkili olduğunu söyleyebiliriz. Bunun dışında önceki sorularda anlattıklarımızın hepsi birer tercih sebebidir.

2010 yılı ve sonraki yıllarda daha çok hangi pazarlara yönelmeyi planlıyorsunuz?
Pazar ayrımı yapmıyoruz açıkçası. Tüm pazarlardaki özellikle Avrupadaki payımızı yükseltmek hedefimiz. Tabi Bodrum bölgesinde güçlendirilmesi gereken destinasyonlara da ağırlık vereceğiz.

Fatih Can Ekşi, kimdir?
1959 yılında Ordu Mesudiye de doğdum. Eğitimimi Ankara da tamamladım. 1982 itibariyle 11 yıl boyunca Avusturyada  Bar – Restaurant işletmeciliği yaptım 1994   itibariyle kışları  Bebek Otel , yazları ise Bodrum da Bebek Bar ‘ın işletmeciliğini yaptım. Açılışından 2001 senesine kadar Akyarlar Club Manço’da Genel Müdürlük yaptım, 2001 itibariyle WOW bünyesine geçerek WOW Bodrum Resort ve WOW Uludağ’ın Genel Müdürlük’lerini yaptım. 2008 sonundan beri de Kefaluka Resort te Koordinatör olarak görev yapıyorum. Evli ve 1 kız çocuk babasıyım.

 
 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.