Falezlerin kalbine hançer vuruyorlar

Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 1. Derece Doğal SIT alanı ilan edilen falezler üzerindeki tahribat giderek büyüyor.

14/03/2019 12:50
Falezlerin kalbine hançer vuruyorlar

Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki Lara bölgesinde seçimi fırsat bilen bazı tesisler, yeni plajlar oluşturmaya başladı. Bazı oteller ise, falezler üzerine kaçak asansör monte etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 1. Derece Doğal SIT alanı ilan edilen falezler üzerindeki tahribat giderek büyüyor. Belediyelerin bile bile yapılaşma hatta denize iniş için merdiven yapılmasına izin verilmeyen falezler, bölgedeki oteller tarafından adeta katlediliyor.

KAMUFLE ETTİLER

Falezler üzerine plaj yapmak için beton döküp üzerlerine mühendislikten yoksun, profil demirlerden plaj yapan oteller mantar gibi türüyor. Sabah'ta yer alan habere göre, kaçak plaj kuran bazı oteleller, platformun altında deniz tabanına doğru monte edilen profil demirler, brandalarla kapatılarak kamufle edilmeye çalışılıyor.

VİNÇ GETİRTILDİ

Lara'daki bir otel, kaçak plajına bir de kaçak asansör yaptı. Asansörünü yenileyen otel, bunun için falezlerin üzerine çıkartılması bile tehlike oluşturan tonlarca ağırlığındaki vinç getirdi. Monte edilen asansör falezlerin kalbine hançer saplanmış gibi görüntü oluşturdu. Asansörün engelliler için olduğu iddia edilirken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü böyle bir izin alanmadığını açkıladı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.