F1 İstanbul'a dönüyor...

İstanbul Formula 1 pistinin işletme hakkını 2023'e kadar alan Eylül Kiralama, F1'in patronu Ecclestone'a 50 bin seyirci garantisi verdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
F1 İstanbul'a dönüyor...

Formula 1 (F1), 1 yıllık ayrılığın ardından Türkiye’ye dönüş yoluna girdi. İstanbul Formula 1 pisti işletme hakkını, yıllık 9 milyon TL+ KDV teklifiyle 2023’e kadar alan Eylül Tarım Oto Kiralama F1 heyecanını yeniden yaşatacak. Intercity’nin patronu Vural Ak, İstanbul Park’ta yapılacak yeni projeler için 7 milyon dolarlık yatırım yapacak.

125 Milyon Dolar ödeyecek...

30 bin araca sahip filo kiralama şirketi Intercity’nin ortağı ve CEO’su Vural Ak’ın şirketi Eylül Kiralama ekim ortasındaki ihalede kazanan firmanın teminat mektubunu getirememesi nedeniyle en yüksek 2’nci teklif veren olarak İstanbul Park Pisti’nin işletmesini aldı. İstanbul Park’ta Türk halkını motor sporlarıyla tanıştıracaklarını, 11 yıllık sürede FİYAŞ’a toplam 125 milyon dolar kira vereceklerini belirten Ak, “İddialı projelerimiz var. Artık insanlar hafta sonları AVM’ler yerine piste koşacak. FİYAŞ’çılar şaşırdı. Çünkü ihaleden yıllık 5.5 milyon liralık bir rakam bekliyorlarmış. Yükümlülükleri yerine getirmeyen fima yüzünden 9 milyon TL düzeyine çıkıldı” dedi.

F1’in patronu Bernie Ecclestone’a pist konusunda projelerini aktardıklarını, kendisinin etkilendiğini kaydeden Ak, Uluslararası Motor Sporları Birliği’nin (FIA) aralık ayı başında İstanbul’daki ödül töreninde F1 konusunda müjdeli açıklamayı yapmayı planladıklarını söyledi. Ak, “Ecclestone istediği 26 milyon dolarlık ücretten fedakârlık edecek. Ben cebimden 5 milyon dolar koyacağım. Hükümet de 13.5 milyon dolar veriyor. Böylece 20 milyon dolara yakın bir parada el sıkışmış olacağız” dedi. Ecclestone’la 7 yıllık bir anlaşma yapmayı istediklerini, 50 bin seyirci garantisi verdiğini açıklayan Ak, “2013 takvimine Ağustos Grand Prix’siyle gireceğiz. F1 organizasyonu pahalı, ilk 2-3 yıl buradan para kazanmayı düşünmüyoruz” diye konuştu.

Türkler piste çıkıyor...

F1 dışında otomobil ve motorsporlarıyla ilgili birçok projeye imza atacaklarını kaydeden Ak, “Türkiye’de üretim yapan ve en çok satan markalardan 7 motorsporları takımı kuracağız. Bu takımlar birbirleriyle yarışacak. İstanbul Park Pisti’nin orman tarafındaki araziye motokros ve off-road parkuru yapacağız. Pisti yılın 10 ayı canlı tutacağız” dedi. (Radikal)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.