Euronews: Avrupa'nın en ucuz ikinci tatil destinasyonu Türkiye

Tüm dünyada artan yaşam maliyetleri ve enflasyona rağmen Marmaris, Avrupa’nın en ucuz tatil destinasyonları arasında yer alıyor. Avrupa’nın en pahalı tatil yeri ise, İzlanda'nın Reykjavik bölgesi oldu.

29/03/2023 18:56
Euronews: Avrupa'nın en ucuz ikinci tatil destinasyonu Türkiye

Euronews’in haberine göre göre, her yıl The Holiday Money Report tarafından yayınlanan rapor dünya çapında tatil köylerinin ve şehirlerin yüzde 80'inde yemek, içecek ve diğer turistik temel gıda fiyatları artığını açıkladı. Rapor kapsamında düzenlenen ankete katılan İngilizlerin yalnızca yüzde 27’sinin bu yıl tatil harcamalarını kısmayı beklediğini tespit etti. The Holiday Money Report, 2023 için dünyanın en ucuz destinasyonlarını bulmak için kahve, bira, güneş kremi ve üç çeşit yemek dahil olmak üzere sekiz temel turistik öğenin maliyetlerini karşılaştırdı. Portekiz’de yer alan Algarve, fiyatların geçen yıldan bu yana üçte bir oranında artmasına rağmen, en ucuz destinasyon olarak açıklandı.

Türkiye’nin turkuaz denizi ile ünlü turistik destinasyonu Marmaris, araştırmaya göre Avrupa'nın en ucuz ikinci tatil destinasyonu oldu. Geçtiğimiz sene zirvede yer alan Marmaris, birçok ülkede olduğu gibi enflasyon nedeniyle geçen yıldan bu yana bar ve restoranlarda ödenen asgari ücretin neredeyse iki katından fazla olarak yüzde 55 artmasıyla ikinci sıraya geriledi.

Avrupa’nın en pahalı tatil yeri ise, İzlanda'nın Reykjavik bölgesi oldu. Modern mimarisi ve jeotermal yüzme havuzlarıyla meşhur şehir, Avrupa'nın en pahalı yeme-içme mekanlarından biri.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.