Eski Bodrum Şenliği başlıyor...

Bodrum bölgesinde turizm sektöründe çeşitliliği artırıp kültür turizmi ve kış turizmine yönelik altyapı çalışmalarını başlatacak Bodrum Kültür Turizmi projesi Eski Bodrum Şenliği etkinlikleriyle başlıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Eski Bodrum Şenliği başlıyor...

Bodrum Belediyesi önderliğinde, Bodrum Ticaret Odası ortaklığı, Muğla Üniversitesi’nin katkıları ve Leleg Uygarlığı Pedasa Derneği yürütücülüğünde planlanan proje, Bodrum’da kıyı turizmine alternatif olarak arkeoloji turizmi, kültür turizmi, doğa turizmi, sağlık turizmi, termal turizm, kış turizmi ve eko turizm aktiviteleriyle, kaybolmakta olan Bodrum’un geleneksel kültür öğelerini turizm ekonomisi içine katmayı hedefliyor.

 

“Yoksa Gelenek Yok Gelecek” sloganıyla 16-17 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek projenin detayları www.bodrumkultur.org adresinden edinilebilir. 16 Nisan Cumartesi günü 20:00’de Bodrum’un yerel müzisyenleri İbrahim Bilgiç ve Saz Arkadaşları ile Rodos’tan gelecek 18 kişilik Aegean Dancers ekibinin sahneye çıkacağı etkinlik gelenekle geleceğin bağını kurmaya çalışacak.

 

17 Nisan Pazar günü ise Pedasa Antik Kenti’nde trekking gezi programları, halk oyunları ve yerel müzisyenlerin konseri, eşek safari, piknik, eski zanaatların canlandırılmasıyla yöresel mutfağın tanıtılacağı etkinlikler Bodrum’un kültürel değerlerini, kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerini ve yöresel zanaatlerini sergileyip, bölgedeki geleneksel iş kollarını sürdürülebilir yerel ekonomik bir değere dönüştürmeyi hedefliyor.

 

Bodrum Yarımadası’ndaki antik yerleşimler arasında var olan yürüyüş yollarını arkeoloji ve doğa turizmine kazandırarak, tespit edilen parkurlarda turlar düzenleyip bir cazibe mekanı haline getirmeyi hedefleyen proje Bodrum’un geleneksel markalarını ve arkeolojik değerlerini öne çıkaracak.

 

Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) sunulan Bodrum Kültür Turizmi Projesi 4 yıllık planlamayla kış turizmini canlandıracak etkinlikler ve eğitim programları tasarladı.

 

Bilgi için: www.bodrumkultur.org

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.