Erzurum'a 4 bin sporcu, 300 bin turist gelecek...

Erzurum-Palandöken’de 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan Universiade Kış Olimpiyatları için Erzurum’a 20 ülkeden 4 bine yakın sporcu gelecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Erzurum'a 4 bin sporcu, 300 bin turist gelecek...

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Türkiye’nin kayak turizmi gelirinin 1 milyon doları dahi altında olduğunu belirterek, “Universiade 2011, Eurosport kanalının ilk defa canlı olarak yayınlayacak. Bu 10 günlük organizasyon Palandöken’in dünya kayak çevrelerine tanıtımı için büyük bir fırsat. Herkes bizi deniz, kum, güneş ülkesi olarak biliyor. Ancak bu ülkenin denizden yüksekliği 1132 metre. Ve Türkiye’nin toplam kara alanının yüzde 62’si dağlık alan. 3 bin metrenin üzerinde 120’den fazla yükselti var. Türkiye şimdiye kadar, bu avantajını hiç kullanamadı” dedi.

 
Yüzde 30 paya ulaşacak...
 
Fransa’da dağlık alan yüzde 12 olmasına karşın ülkenin geçen yıl elde ettiği 39 milyar euro
turizm gelirinin yarısının kış turizminden geldiğini belirten Ayık, şöyle konuştu: “Türkiye’de ise kış turizminin toplam pastadan aldığı pay binde 30-40 civarında. Biz bu oran niçin yüzde 20-30’lara çıkmasın diyoruz. Universiade Kış Olimpiyatları, kayak turistlerine Palandöken’i tanıtmak için büyük fırsat olacak. Kayakçılar, bir kere kaydıkları dağda tekrar kaymak istemez, yeni yerler keşfetmek isterler. Bu organizasyonun talavizyonda canlı yayınlanacak olması bize farklı kapılar açacaktır.”
 
Deniz turistini 3’e, 4’e katlar...
 
Kayak turistinin deniz kum güneş için ülkemize gelen turistlerden çok daha fazla gelir bıraktığını anlatan Ayık, şunları dile getirdi: “Kayakçı bir ülkeye gittiğinde, yazlık turiste göre en az 3-4 kat daha fazla para harcıyor. Ancak Türkiye’de kayak turizminin gelişememesinin en önemli nedeni tesis yetersizliği. Erzurum’da şuanda 14 bin kayakçı kapasitesi var. Ama mevcutta 2 bin yatak bile yok. Bizim hedefimiz 300 bin kış turisti ancak bunu karşılayacak yatak kapasitesine sahip değiliz. Türkiye’deki toplam yatak kapasitesi ise 15 bini geçmez.” (Hürriyet)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.