Ertan Ustaoğlu: Turizmde başarıya giden yol, sürdürülebilir turizmden geçiyor

Turizmin her durumdan çok çabuk etkilenen bir sektör olduğunu belirten Türkiye Küçük Oteller Derneği (TÜRKODER) Başkanı Ertan Ustaoğlu, “Kamu desteğini arkasında hisseden sektör, ülke turizmini çok daha farklı yerlere taşıyacaktır” dedi.

25/03/2023 12:52
Ertan Ustaoğlu: Turizmde başarıya giden yol, sürdürülebilir turizmden geçiyor

Turizmde başarıya giden yol, sürdürülebilir turizmden geçiyor. Özellikle konaklama tesislerimizde belli standartları sağlamak için gerekli düzenlemelerin yapılması, Dünya pazarındaki yerimizi daha üst seviyelere çıkaracak. belirten Türkiye Küçük Oteller Derneği (TÜRKODER) Başkanı Ertan Ustaoğlu Turizm Aktüel’e yaptığı açıklyamada, “2023 sezonuna dair görüş ve beklentilerini de paylaşan Ustaoğlu, “2023 yılına umut dolu başlamışken, 6 Şubat’ta ülkemizin on bir ilinde meydana gelen deprem hepimizi derinden yaraladı. Bu sebeple, bu büyük felakette hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Depremden zarar gören vatandaşlarımıza en kısa zamanda güven içeresinde daha iyi bir hayat kurmalarını temenni ediyorum.

Başarılı bir sezon geçirdik

2022 yılı pandemiden çıkış yılı olmasına ve kaynak pazar olarak kabul ettiğimiz Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşa rağmen, ülke olarak çok başarılı bir sezon geçirdik. Ülke tanıtımının başarıyla yapılması, ülkemize olan sempatiyi arttırdı. Bunun yanında, alternatif turizm çeşitlerinin artması, ülkemizi dünyada en çok ziyaret edilen ülkeler arasında 3. sıraya yükseltti.  51,5 milyon ziyaretçi ve 46 Milyar Dolar gelir de, bunun bir göstergesidir” dedi.

 60 milyon turist, 56 Milyar Dolar gelir hedefi kırılamayacak bir rekor değil

“2023 yılında ise, Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy’un ortaya koyduğu 60 milyon ziyaretçi, 56 Milyar Dolar gelir hedefi kırılamayacak bir rekor değil. Yeter ki biz ülkemizi sadece deniz turizmiyle değil, sezonu 12 aya yayarak alternatif tatil seçenekleriyle de tanıtırsak, çok daha başarılı sezonlar geçirebiliriz” diyen TÜRKODER Başkanı Ertan Ustaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu hedefler doğrultusunda eskiden olduğu gibi sadece kaynak pazarlarımızın değil, alternatif birçok pazardan ziyaretçi geleceğini düşünüyorum. Turizmde başarıya giden yol, sürdürülebilir turizmden geçiyor. Özellikle konaklama tesislerimizde belli standartları sağlamak için gerekli düzenlemelerin (Sürdürülebilir Turizm Sertifikası) yapılması, Dünya pazarındaki yerimizi daha üst seviyelere çıkaracaktır.

Turizm her şeyden çok çabuk etkilenen bir sektör, Dolayısıyla işletmelerinde sürdürülebilir turizm için kaliteli bir hizmet, eğitimli ve yetişmiş personel, düzenli ve uygun maliyet artışları, adaletli vergi politikaları, düzenli istihdam sağlanması, renovasyon için düşük faizli uzun vadeli krediler ve krizlere karşı mutlak kamu desteğine ihtiyacı var. Kamu desteğini arkasında hisseden sektör, ülke turizmini çok daha farklı yerlere taşıyacaktır” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.