Ersoy: Sayın İmamoğlu benden randevu alabilir

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi ile ilgili "Sayın Ekrem İmamoğlu ne zaman isterse benden randevu alabilir. Basın üzerinden konuşmayı doğru bulmuyorum" dedi.

26/02/2020 14:10
Ersoy: Sayın İmamoğlu benden randevu alabilir

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Ankara’da yapımı devam eden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasında incelemelerde bulundu. Ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy, Galata Kulesi’nin işletmesinin İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınması ile ilgili, “Söz konusu İstanbul olduğunda siyasi bakış açsıyla İstanbul adına bir karar almayı ben doğru bulmuyorum. Siyasi bakış açısıyla ‘Karşıyız’ demek veya ‘Hukuki yollara başvurup haklarımızı koruyacağız’ demek İstanbul açısından doğru bir uygulama değil” ifadelerini kullandı.

TAMAMI BAKANLIĞA AİT

Galata Kulesi’nin işletmesinin İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınması ile ilgili soruya ise Bakan Ersoy, şöyle cevap verdi:

* Söz konusu İstanbul olduğunda siyasi bakış açısıyla İstanbul adına bir karar almayı ben doğru bulmuyorum. Siyasi bakış açısıyla ‘Karşıyız’ demek veya ‘Hukuki yollara başvurup haklarımızı koruyacağız’ demek İstanbul açısından doğru bir uygulama değil. Biliyorsunuz Beyoğlu Kültür Projesi’nin bir parçası bu. Bu projede yer alan binaların tamamı bakanlığımız ve bakanlığımıza bağlı kurumlara ait binalar. 

* Onlarla birlikte yaptığımız yatırımları içeriyor. Bu bağlamda baktığımız zaman Galata Kulesi’nin mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan bir bina. Biz herhangi bir yanlış anlayışa mahal vermemesi için özellikle Büyükşehir Belediyesinin vakıflarla olan sözleşme bitiş tarihi olan 31 Aralık 2019’a kadar bekledik. Aylar önce kendilerine bildirimde bulunduk buranın işletmesinin devir alınmasıyla ilgili.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.