Ersin Durgun, "2010'da % 80’nin üzerinde doluluk hedefliyoruz"...

2010’a olumlu başladıklarını ifade eden BW The President Hotel Genel Müdürü Ersin Durgun, “Bu yıl, otelimiz açısından çok olumlu gözüküyor. Yıla ilişkin yoğun talep almaya devam ediyoruz. 2010’da, başarılı bir yıl geçirerek, % 80’nin üzerinde doluluk yakalayacağız” dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
 Ersin Durgun, "2010'da % 80’nin üzerinde doluluk hedefliyoruz"...

2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’a, ciddi bir talep gözlendiğini anlatan Ersin Durgun, bu yıl herkesin, birer ‘kültür elçisi’ olarak üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.  

 

İspanyol pazarından, yoğun talep devam edecek... 

 

Otel olarak, İspanyol turistlerden yoğun talep almaya devam ettiklerini ifade eden Ersin Durgun, “Otelimizin yıllık tablosuna baktığımızda, misafirlerimizin % 40’ını İspanyol turistler oluşturuyor. İspanyol konuklarımızın ardından, Almanya, Fransa, İngiltere gibi Avrupa ülkelerinden misafirler ağırlıyoruz. Bu yıl, mevcut pazarlarımızın yanı sıra, İsveç, İsviçre, Finlandiya, Avusturya, İtalya, Hollanda, Hindistan, İran, Bulgaristan pazarlarından da artış bekliyoruz” diye konuştu.  Global krize rağmen, geçtiğimiz yıl beklentilerinin üzerinde başarılı bir yıl geçirdiklerini açıklayan Ersin Durgun, başarının altında; otelin pazardaki konumu ile müşteri memnuniyeti odaklı sunulan hizmetin yer aldığını kaydetti.

 

Güçlü yönlerimizi ortaya çıkartıp, tanıtıma devam etmeliyiz...

 

Tarihi, kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri, alışverişten eğlenceye kadar sunduğu turizm çeşidiyle, ülkemizin turizmde ciddi bir potansiyele sahip olduğunu belirten Ersin Durgun, “Çok zengin bir kültür ile birçok turizm çeşidine sahibiz. Güçlü yönlerimizi ve farklılıklarımızı ortaya çıkartarak, tanıtıma devam etmeliyiz” dedi.

  

Dünyanın sayılı turizm cennetlerinden biri olan ülkemizde, 12 ayı kapsayan zengin bir turizm çeşidinin olduğuna işaret eden Ersin Durgun, alternatif turizm çeşitlerinin desteklenmesi gerektiğini söyleyerek, “Dünya turizminde 7. sırada yer alan ülkemiz; tarih ve kültürel zenginliği, doğal güzelliği, konaklama altyapısı,Türk misafirperverliğiyle hizmet sunan tecrübeli ve deneyimli insan kaynağıyla, dünyanın sayılı turizm cennetlerinden biridir. Deniz-güneş- kum turizmimizin yanı sıra, tarihi ve kültürel zenginlikler, kongre, eğlence, alışveriş, golf, inanç, sağlık, kış turizmi gibi zengin bir potansiyele sahibiz. Her zevke, her bütçeye uygun alternatifler ile dünyada herkesin hayalindeki tatili yaşayabileceği bir ülkeyiz. Turizmde hedeflerimiz büyük ise, muhakkak alternatif turizmi desteklemeliyiz” şeklinde konuştu.  

 

Hepimiz, ‘kültür elçisi’ olarak tanıtıma katkı sağlamalıyız...

 

Ersin Durgun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2010 için turizmde sunduğumuz hizmetleri daha da zenginleştirerek, kişi başı harcamaları artırmaya çalışmalı ve kaliteden asla ödün vermemeliyiz. Misafir memnuniyetinin sağlanması için çalışanlarımızı geliştirici eğitim ve seminerlere önem vermeli ve çevre konusunda daha duyarlı davranmalıyız. Hepimiz, birer ‘kültür elçisi’ olarak üzerimize düşeni yerine getirmeli ve tanıtım çalışmalarında her türlü katkıyı sağlamalıyız”

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.