Erken rezervasyonun favorileri, Kemer ve Bodrum...

Dünyada yoğun ilgi gören erken rezervasyon, Türkiye’de de trend haline gelmeye başladı. 2010 aralık ile 2011 mayıs ayları arasını kapsayan erken rezervasyon döneminde, rezervasyon oranı %40 civarındayken en fazla talep şubat, mart ve nisan aylarında görüldü. Erken rezervasyonun öne çıkan destinasyonları ise Kemer ve Bodrum oldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Erken rezervasyonun favorileri, Kemer ve Bodrum...

Tatil.com’un verilerine göre, Türkiye erken rezervasyonu benimsediğini gösterdi. 2010 aralık ile 2011 mayıs ayları arasını kapsayan erken rezervasyon döneminde artan hareketlilik ile beraber yoğun bir talep görüldü. Bu aylar arasında erken rezervasyon en çok nisan ayında yaptırıldı. Bu dönemde özellikle Kemer ve Bodrum’da geçen yıla oranla önemli bir artış sergilenirken Alanya, Belek, Side, Lara, Fethiye, Marmaris, Çeşme ve Kuşadası tatilcilerin erken rezervasyon yaptırdığı destinasyonlar arasında yer aldı. 2011 senesinde erken rezervasyon ile seyahat oranı %40 olarak belirlenirken, toplam erken rezervasyonun %34’ü nisan, %22’si mart, %18’i ise şubat ayında gerçekleşti.

Tüm bunların yanı sıra 2011 yılında Tatil.com’un kişilerin hiçbir kayıt ve koşul olmadan tatillerine 3 gün kala rezervasyonlarını iptal edebildikleri ve yaptıkları ödemeleri 7 gün içerisinde alabildikleri “erken rezervasyon iptal güvencesi” de ilgi gördü.

2012 yılı için ise ocak ayından itibaren talebin yoğun olacağı öngörülüyor. Geçen yıl %40 olan erken rezervasyon oranının bu yıl %55’e ulaşacağı tahmin edilirken erken rezervasyon kampanyasında, alınan toplam erken rezervasyonun %15-18’inin aralık ve ocak aylarında, %20’sinin şubat, %22-24’ünün mart, %40-45’inin ise nisan ve mayıs aylarında gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Tatil.com İç Turizm Müdürü Serdar Şahin de otellerin özellikle bu yıl erken rezervasyona olan ilgi nedeniyle kampanyaya daha fazla destek vererek, talepten yararlanmak istediklerini belirtti ve şunları söyledi: “Erken rezervasyon 12 Aralık’ta başlayıp 31 Mayıs’a kadar devam edecek. 12 Aralık’ta indirim %40’tan başlayarak kademeli olarak düşecek ve mayıs ayında %25’e varan indirimlerle son bulacak.

Erken rezervasyon Ege ve Akdeniz’de yaz sezonu, erken rezervasyon otellerine dahil olan tüm tesisler için geçerli olacak. Bunu sağlamak için oteller de indirim oranlarını artırdılar. Geçtiğimiz yıl %30 ile erken rezervasyon dönemine başlayan otellerin çoğu indirim oranını %35-40’a çıkardı. Aynı şekilde biz de Tatil.com olarak geçtiğimiz yıl toplam rezervasyonun %40’ını oluşturan erken rezervasyon hacmini bu yıl %50’lere çıkarmak istiyoruz.
 
Aynı zamanda son 2 yıldır uyguladığımız gibi, bu yıl da erken rezervasyon iptal güvencesi ile misafirlerimiz hiçbir kayıt ya da koşul olmaksızın tatillerine başlayacakları tarihe 3 gün kala tatillerini kolayca iptal edip 7 gün içinde ödemelerinin tamamını iade alabilecekler, bu güvence sayesinde misafirlerimiz tarih değişikliği de yapabilecekler. Ayrıca Tatil.com’dan online olarak, call center üzerinden veya yetkili acentelerimizden vade farksız 12 taksit imkanıyla da rezervasyon yaptırabilecekler.”
 
Şahin ayrıca 2012’de, 16 Haziran-18 Temmuz ve 18 Ağustos-17 Eylül dönemlerinde yoğun talep almayı beklediklerini belirterek, geç kalanların yer bulmakta güçlük çekeceğini kaydetti. 18 Temmuz-18 Ağustos tarihinin Ramazan ayına denk geldiğini ifade eden Serdar Şahin, bu dönemde diğer tarihlere göre talebin %10 ile 15 arasında azalacağını sözlerine ekledi. “Düşük sezon” olarak adlandırılan mayıs ve ekim aylarını hareketlendirmek amacıyla promosyonlar düzenleyerek talebi artırma yoluna gideceklerini de söyleyen Şahin, bu dönemlerin sıcağın bunaltmadığı, tesislerin kalabalıklaşmadığı tarihler olduğunu vurgulayarak, özellikle Avrupa’dan gelen tatilcilerin bu dönemi tercih ettiğini ifade etti.  

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.