Erken rezervasyon dönemi başladı...

Turizm sektörü, yerli turistlerin yaz sezonunda daha uygun fiyata tatil yapmasına imkan sağlayan erken rezervasyon kampanyasını başlattı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Erken rezervasyon dönemi başladı...

Gelecek yılki tatili şimdiden planlamak isteyenler, 200 euro'ya varan indirimle tatil paketi satın alabilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve sektörün katkılarıyla 5 yıl önce hayata geçirilen erken rezervasyon kampanyasına katılım her geçen yıl artarak sürüyor. Bir turizm acentesinin satış ve pazarlama müdürü Sarp Özkar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl beklentilerinin daha yüksek olduğunu bu sebeple kampanya dönemini kasımda başlatacaklarını bildirdi.

İlk satışlar nehir turlarında

Bu ayın başında nehir turlarıyla ilk rezervasyonları aldıklarını, kara turlarının ise ay sonunda daha yoğun talep görmesini beklediklerini belirten Özkar, yurt dışı turlarında da satışların kısa sürede hareketleneceğini söyledi. Gelecek haftadan itibaren rezervasyonların hız kazanacağını dile getiren Özkar, "Erken rezervasyonda satılan tatillerden ve tur paketlerinden oda başına 200 euro'ya kadar indirimler yapacağız" dedi.

Kampanya mart ortasına kadar sürecek

Kampanyanın mart ayının 15'ine kadar süreceğini anlatan Özkar, "Eğer yerli turistler rezervasyonlarını ilk dönemde, yani kasım-aralık döneminde, yaptırırsa maliyetine yakın bir rakamla tatile gidebilecek. Böylece Türk tatilci yaklaşık yüzde 20-25 indirim kazanacak" diye konuştu.

Erken rezervasyonda en çok satılan yerlerin "ana destinasyon" olarak adlandırılan tatil bölgeleri olduğunu kaydeden Özkar, şunları söyledi: "Yurt dışında genelde Türklerin en çok seyahat ettiği İtalya, Orta Avrupa'da Budapeşte, Viyana, Prag, Balkanlar'da Hırvatistan, Bosna Hersek ve Makedonya, İspanya, Madrid'i içeren Endülüs turları, Uzakdoğu'da Bangkok, Pataya gibi turlar satılıyor. Sıcak olması nedeniyle kuzey ülkeleri Rusya gibi şehirleri içeren kara turları ve Volga Nehri üzerinde yapılan turlar da büyük ilgi görüyor. Bu yıl da bu yönde bir talep olmasını bekliyoruz".

Yurt içinde ise ağırlıklı olarak Akdeniz ve Ege'nin tercih edildiğini ifade eden Özkar, kültür turlarında erken rezervasyon talebinin gerçekleşmediğini, genellikle bu tür tatilelere gideceklerin son dakika alımlar yaptığını söyledi.

Yüzde 50'ye yakını erkenden satılacak

Erken rezervasyonda otel kapasitlerinin yüzde 40'nın dolduğunu, bu yıl ise rakamın yüzde 50'ye kadar çıkmasını beklediklerdini anlatan Özkar, "Erken rezervasyonun karlı bir alışveriş olduğu anlaşıldığı için her geçen yıl daha fazla tercih ediliyor. Böylece de her yıl yüzde 10-20 gibi bir artış yaşanıyor. Dolayısıyla da bu yıl geçen yıllara kıyasla yüzde 50'ye yakın bir artış olabileceğini öngörüyoruz" ifadesini kullandı.  (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.