Erkan Yağcı: Niyetimiz bile yok

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Türk otellerin ‘her şey dahil’ (all inclusive) sisteminden vazgeçmek niyetinde olmadıklarını, çünkü turistlerden bu sisteme çok büyük talep olduğunu belirtti.

16/08/2019 21:30
Erkan Yağcı: Niyetimiz bile yok

'Her şey dahil' (all inclusive) uygulamasının kısıtlanmasını talep eden bazı tüccarların talebini Sputnik’e yorumlayan AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Türk otelcilerin turistlerden çok fazla talep gören 'her şey dahil' sisteminden vazgeçmek niyetinde olmadıklarına dikkat çekti.

Türkiye’de hiç kimsenin otellere şu veya bu sistemi dayatmaya hakkı olmadığını söyleyen Yağcı, tüm otellerin kendi seçimini yaptığını ve buna hiç kimsenin karışamayacağını belirtti.

'ARZ-TALEP MESELESİ'

AKTOB Başkanı 'her şey dahil’ sisteminin pazar tarafından oluşturulduğunu ve başarılı olup olmadığına yine pazarın karar vereceğine vurgulayarak şöyle devam etti.

"Talep varsa arz da olacak. Türkiye’de bu sisteme talep yüksek, dolayısıyla onu optimal olarak gören oteller bu sistemde çalışacak."

'MANTIKSIZ TALEP'

Bu tatil şeklinin en yaygın olduğu ülkelerden birinin Türkiye olduğunun altını çizen Yağcı, sistemi kısıtlama talebinin mantıklı herhangi bir dayanağının bulunmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Bu tür ricalardan dolayı ‘all inclusive’ sisteminin iptali zaman zaman gündeme geliyor, fakat bunlardan çok bıktım ve artık gündeme getirmeye son verme zamanın geldiğini düşünüyorum.”

Daha önce Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Side ve Alanya tatil beldelerindeki tüccar ve esnafların 'her şey dahil' tatil sistemine sınırlama getirilmesi talebiyle yetkililere başvurduklarını bildirmişti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.