Eresin: Yeniden lokomotif sektör haline geleceğiz

Aşının başlamasıyla pozitif bir hava estiğini belirten Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, “Aşının yaygınlaşması ve yeniden güven oluşmasıyla birlikte insanların ilk yapacağı şey seyahate çıkmak olacaktır" dedi.

17/01/2021 23:08
Eresin: Yeniden lokomotif sektör haline geleceğiz

Aşının başlamasıyla pozitif bir hava estiğini belirten Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, “Aşının yaygınlaşması ve yeniden güven oluşmasıyla birlikte insanların ilk yapacağı şey, seyahate çıkmak olacaktır. Tüm dünya pandemiden çok sıkıldı. İnsanlar bir an önce seyahate çıkmak istiyorlar ve şimdiden plan yapıyorlar” dedi. 

Sektörün umutlu olduğunu dile getiren Eresin, Milliyet'te yer alan haberde, “Turizm sektöründe beklentimiz, yılın ikinci yarısından sonra yavaş yavaş tekrar işlerin açılmaya başlaması ve sektörde yukarı doğru gidecek grafiklerin oluşması yönünde.

2021’in ikinci yarısından sonra yeniden ekonominin lokomotif sektörü haline gelmek istiyoruz

Kamu-özel sektör işbirliğiyle atılacak adımlar sonrasında turizm sektörünün hedeflerine ulaşarak ülke ekonomisi, istihdamı ve kalkınmasına en güçlü desteği verecek sektör olacağına inanıyoruz. Tüm umut ve beklentimiz pandemiyi geride bırakarak, 2021’in ikinci yarısından sonra yeniden ekonominin lokomotif sektörü haline gelebilmek” diye konuştu

Haziran, temmuz sonrası toparlanmaya başlayacak turizm sektörünün önümüzdeki 2-3 yıl parlayan bir sektör olacağına inandıklarını dile getiren Müberra Eresin, şunları söyledi: “Pandemi sonrası döneme de şimdiden hazırlık yapmalıyız. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın ve sektör temsilcilerinin tanıtım seferberliği ve pazarlama çalışmalarını en verimli olabilecek düzeye çıkarmalarında fayda görüyoruz.” 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.