Eresin Grubu portföyünü güçlendirdi...

Eresin Turizm A.Ş. Temmuz 2010 içerisinde yeni bir yatırıma imza attı. Eresin Hotelleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Eresin konuyla ilgili açıklama yaptı...

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Eresin Grubu portföyünü güçlendirdi...

"Çevremdeki herkes yeni yatırım var mı? Ne zaman, nerede vb gibi soruları çok fazla soruyor ama yatırımı yapmadan önce planlama aşamasında açıklama yapmak çok doğru olmadığından uzunca bir zaman suskun kalmayı tercih ettik. Aslında çok başka bir yatırım planımız vardı ve o konuda çalışmalara başlamıştık ancak beklenmedik bir durum oldu ve Eresin Topkapı Hotel ile ilgili bir teklif geldi.

Büyük amcam Bircan Eresin Bey'in Eresin Topkapı'nın da içinde bulunduğu, bizim hissedarı olduğumuz Caner Turistik Tesisleri A.Ş'deki hisselerini satmak istemesiyle, diğer yatırımı rafa kaldırıp, Bircan Eresin Bey'in hisselerini satın aldık. Beklenmedik bir zamanda, beklenmedik ama şirketimiz için oldukça önemli ve hayırlı bir yatırıma imza atmış olduk. Açıkcası Eresin Topkapı'nın diğer hisselerini satın almak ufak bir iş değil ve hesapladığımız diğer yatırımdan daha maliyetliydi ama stratejik olarak bu yatırıma öncelik vermek zorunda olduğumuzu hissettik. Bizim için büyük bir yatırım ama daha önemlisi geleceğe yönelik iyi bir adım oldu.

 ZİNCİRDEKİ EKSİK ÜÇ YILDIZ OTELİ TAMAMLAMAK LAZIM'

Biraz nefes aldıktan sonra, ilerleyen dönemlerde Topkapı'da yeni bir yatırım planımız var. Eresin Topkapı'nın hemen arkasında, hali hazırda bize ait, uzun zamandır kapalı olan iki ufak otelimiz var. Bu otellerin yerine düzgün bir üç yıldız otel yapabilmek niyetindeyiz.

Eresin Grubu olarak İstanbul'da 4 yıldız, 4 yıldız superior, 5 Yıldız ve deluxe kategorilerde ürünlerimiz mevcut ancak zincirde tek eksik olan halka 3 yıldızdı, bunu tamamlamak gerekiyor ve umuyorum en kısa zamanda o yatırıma da başlayacağız."

Grubun inşaatla ilgili proje çalışmalarını Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Eresin bey'in takip ettiğini dile getiren Müberra Eresin, yeni yatırım kararlarının Yönetim Kurulu Başkanı Murat Eresin'le birlikte üç kardeş aldıklarını ve yeni projeler üzerinde çalışmaya devam edeceklerini de söyledi.

'BARCELO ERESİN TOPKAPI DEVAM'

Eresin şöyle devam etti: "Daha öncede belirtmiştim Barcelo bizim için tercih ettiğimiz, oldukça iyi bir işbirliği. Eresin Topkapı'nın işletilmesiyle ilgili bir değişiklik söz konusu degil, Barcelo Eresin Topkapı olarak operasyonuna devam edecek, zaten anlaşmamız da devam ediyor ve karşılıklı hiçbir zaman hiçbir sıkıntımız olmadı.


 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.