Enjoy Holidays iflas etti...

İngiltere’de faaliyet gösteren Enjoy Holidays battı. 470 satılmış paketi olan, bünyesinde beş seyahat acentası bulunan tur operatörü finansal darboğaza dayanamadı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Enjoy Holidays iflas etti...

ABTA şirketin battığını doğruladı. Tur operatörünün Genel Müdürü ve küçük ortağı Ronnie Findlay paket satışlarının 80%inin acentalar vasıtası üzerinden olduğunu ve bu paketleri satın alanların tatillerinde bir sorun olmayacağını açıkladı.

ATOL koruması altında satılan geri kalan 20%nin ise, İngltere Sivil Havacılık Kurumu’nun sorumluluğunda olduğu belirtildi. Enjoy Holidays’in Buckinghamshire, Milton Keynes’te birer, Bedforshire’de ise üç tane şubesi bulunmaktaydı. Şubeler Allen Sturges Travel olarak satın alınmıştı.

Grubun tur operatörü bölümü her ne kadar bütün dünyadan destinasyonları satıyor olsa da, ağırlıklı olarak Türkiye’yi ve özellikle de Antalya’yı satıyordu. Finansal krize girdiği o günlerde Findlay nakit akışını düzelterek yoğun iş akışını sürdürecek bir alıcı aramakta olduğunu açıklamıştı. Findlay satış sonrasında küçük hissedar olarak kalmıştı. Enjoy Holidays Websitesinde kendisini ‘Bir doğrudan tatil satışı şirketi’ olarak tanımlıyordu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.