Çeşme de, Nice gibi marka olacak

Otelcilik sektöründe 25 yılı geride bırakan Ontur Otellerin Genel Müdürü Gökçe Kesikçiler Buğday, 3 ayrı otelin genel müdürlük görevini yürütüyor.

19/08/2019 10:43
Çeşme de, Nice gibi marka olacak

Gökçe Kesikçiler Buğday aynı zamanda ÇEŞTOB Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürüyor. Sektöre tutkuyla bağlı olduğunun altını çizen Gökçe Kesikçiler Buğday Sabah’tan Eray Arpaşin’e Çeşme turizmini ve otelciliği anlattı.

Turizm sektörüne nasıl adım attınız?

Turizm otelcilik hayatıma ilk olarak 1995 yılında Antalya da başladım. 2005 yılından beri de Çeşme ve İzmir'de çalışıyorum, Otelcilikte 25. yılımı doldurdum.

Çeşme turizminin gelişimi için neler gerekli?

Termal suyumuzu kış dönemi içinde doğru kullanabilirsek, kongre turizmi, spor turizmini çeşitlendirebilirsek bu iş olur. Son yıllarda kongre merkezi yatırımları olan Çeşme'de pek çok şeyin lokomotifi olabilir. Biz gün be gün bu yatırımları geliştirip, insanlara duyurabilmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Hala tanıtım anlamında eksiklerimiz olduğunu söyleyebilirim.

Bölgeyi marka haline getirmek 1 günde olmuyor. Yurt dışından acente, influencer ve özel kişileri ağırlamak gerekiyor, her sene yılmadan fuarlarına katılıyoruz. Eninde sonunda Çeşmeyi Cote d'azur, bir Nice gibi marka olarak göreceğiz. Bizim yaz-kış turizmi yapılan bir dünya markası olmamız lazım. Yazın denizi yeme içme ve eğlence hayatı, kışında termal turizmi ön planda olması lazım.

Ontur Ailesi'nin yeni otelini anlatır mısınız?

Çeşme Ontur, 200 odalı ve kapasitesi çok büyük. 2 büyük havuzu olup, bin- bin 500 kişilik bir de plaja sahip olan oldukça büyük bir tesis. Yeni açılan ve exclusive özelliklere sahip otelimiz, Onlive Deluxe Hotel, 5 yıldız standardında özel hizmet verecek.

Otelimizin kendine ait plajı, açık ve kapalı havuzları, yaklaşık bin 800 m2 lik bir spa alanımız var. Termal Suyumuz, thalasso havuzumuz ve masaj salonları mevcut. Sakız adasına bakıyoruz, odalarımızın tamamı deniz manzaralı, sabahları gemi güvertesinde gibi denize karşı uyanıyorsunuz. Kişiye özel hizmet veriyoruz.

Turizmde başarılı bir kadın nasıl olunur gösterdiniz. Bunun sırrı nedir?

Aslında kadın veya erkek diye bir ayrım olmamalı. Ama en büyük rol anne olmak, orada doğal olarak farklı bir sorumluluğunuz oluyor. O sebeple ben aslında iş hayatında kuvvetli ve çalışkan olup başarılı olan kadınları da ayrı taktir ediyorum artık. Ben daha ziyade örnek olmaya gayret ediyorum her daim diyebiliriz, Türk Kadını, Atatürk'ün önümüzde açtığı yolda çok güzel başarılara muktedirdir.

Yeter ki fırsat verilsin, daha çok imkan sağlansın. Ben İzmir'de büyüdüm, gerçek bir Ege kızıyım, Babam İzmirli, 3 kuşak İzmirliyiz, Anne tarafımda 2-3 kuşak İstanbullu. Ailede biraz önce bahsettiğim gibi şanslı yetiştik biz, her şeyi yapabilirsin diye büyüdük.

Başarı tek başına olabilen bir şey değil

Başarı tek başına olabilen bir şey değil, iyi bir aile görgüsü ve eğitim gerekiyor. Bunun için anneme ve babama sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Sonrasında ise hayat boyu iyi bir hayat arkadaşı gerekiyor, Orada da biraz şans biraz seçimler devreye giriyor.

O hususta da eşim ile birbirimizi hem çok iyi tamamlıyor, hem de çok destek oluyoruz, sonuçta aynı mesleği yapıyoruz. Kendisi de hem evde, hem de iş hayatımda bana sonsuz destektir. Bu hususta da müteşekkirim kendisine.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.