"Engelsiz Turizm İçin, Engelsiz Tesisler" Paneli...
Okan Üniversitesi tarafından düzenlenen "Engelsiz Turizm İçin, Engelsiz Tesisler" Paneli, 12 Kasım'da gerçekleştirilecek.

12 Kasım 2013
12:30 - 13:00 KABUL
13:00 – 13:15
Okan Üniversitesi tanıtım filmi ve açış konuşması
Seminerin amacı hakkında: Doç.Dr. M. Onur GÜLBAHAR
Turizm ve Otelcilik Bölüm Başkanı –
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği Y.L. Programı - Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi
13:15 – 14.45
Ali Duran KARAKAYA
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu As başkanı
Adana da yapılan Dünya ve Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol şampiyonaları organizasyon komitesi başkanı olarak, konaklama ve sosyal mekanların engelleri konularında yaşadıkları deneyimleri aktaracak.
Adem KUYUMCU
(Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı, Engelsiz Şehirler teknik başvuru kitabı derleyici / yazarı)
“Türkiye’de Engellilerin Durumuna Genel Bakış”
“Engelsiz Mimari Çevre için kanunen zorunlu Erişilebilirlik
Standartlarına özet bakış ve uygulama örnekleri.
“Engelsiz otel, tatil köyü, Kongre salonu, Sinema salonu, Restaurant, Lokanta, Pastane nasıl olmalıdır.
“Avrupa dan ve Ülkeden yanlış uygulamalar ile doğru Örnek Çizim ve Uygulamalar”
“Engelsiz Turizm Konusunda Türkiye ve AB Ülkelerinde
Bulunan Potansiyel Engelli Sayısı ve Sınıfları”
“Otellerin ve tesislerin hangi engel sınıfına uygun olduğunun belirlenmesi ve sınıflandırma kriterleri”
Not : Seminer süresince ortopedik engelli, görme engelli,işitme engelli arkadaşlarımız yaşadıklarını ve beklentilerini anlatacaklar, zihinsel engelli ve Otizmli birey yakınları da yaşadıklarını ve beklentilerini aktaracak.
14:45 SORU-CEVAP ve DEĞERLENDİRME
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: