En fazla talep Almanya ve İngiltere'den geliyor

Turizm merkezi Alaçatı, normalleşme süreciyle birlikte Almanya ve İngiltere’den rezervasyon telefonları almaya başladı. Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu, havalimanları kapılarının Türkiye’ye açılmasını dört gözle beklediklerini söyledi.

13/07/2020 09:04
En fazla talep Almanya ve İngiltere'den geliyor

Alaçatı’yı ayakta tutan iç turizmde Temmuz ayının ikinci haftasıyla hareketlenmelerin artacağını belirten Bayraktaroğlu “Maalesef sokaklarımızda ve yemek alanlarında gördüğümüz yoğunluğu henüz konaklamada göremedik. Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un 70 destinasyonla direk uçak ilişkisi kurma çalışmaları devam ediyor, havalimanlarının kapıları ülkemize açılınca yabancı turistte artış yaşanacağına inanıyoruz” diye konuştu.

“Eylül ve ekim ayları önemli”

Yurt dışından yavaş yavaş rezervasyon almaya başladıklarının söyleyen Bayraktaroğlu “Normalleşme sürecinde en çok İngiltere ve Almanya pazarından talep bekliyoruz, oradaki yurttaşlarımız gelmeyi çok istiyorlar” diye konuştu. Hem iç hem de dış turizm açısından eylül ve ekim aylarına önem verdiklerini vurgulayan Bayraktaroğlu “Pandemi endişesi ile yazın tadını çıkaramayan seyahat severlerden de bu aylarda yoğun bir kapanış ilgisi bekliyoruz” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.