Emniyet güçleri daha sakin davransın...
Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği, Taksim Gezi Parkı protestolarına ilişkin yaptığı açıklamada taraflara sağduyu çağrısında bulundu.

''Turizmin her unsurunun ve ülke ekonomisinin büyük beklentiler içerisine girdiği 2013 Yaz sezonu başında yaşanan huzursuzlukların ve eylemlerin müdahil olan gerek göstericiler, aktivistler ve Emniyet güçlerinin her birinin karşılıklı haklı gerekçeleri ile büyüyen olaylar üyemiz pek çok Seyahat Acentası Yöneticisini yurtdışına durumu açıklayan yazılar yazmak zorunda bırakmıştır, bazı yabancı basın kuruluşlarının olayları tanımlama şekli turisti ürkütecek düzeydedir.
Bu ortamda gerek göstericileri gerekse emniyet güçlerini daha sakin ve olayları provoke etmeyecek şekilde ele almasını halkımıza, çevreye ve Ülke imajımıza zarar vermeyecek şekilde sonlandırılmasını temenni ediyoruz.
Turizm ancak huzurun hüküm sürdüğü bölgelerde gerçekleştirilebilecek bir ekonomidir, son günlerde vermiş olduğumuz resim ise bunun tam aksi ve ürkütücüdür. Gezi parkı direnişi ve özgürce yaşama hakkına sahip çıkma ile başlayan süreçteki protestoları fırsat gören ve saldırgan eylemlere dönüştüren kesimlere karşı halkımızın dikkatli olması ve Emniyet güçlerinin de gelişen olaylara daha sakin ve sağduyulu yaklaşması gerekmektedir.''
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: