EMITT Turizm Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı

EMITT 2023 kapılarını ziyaretçilerine açtı. İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışına, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve çok sayıda turizmci ile turizm sektörünün sivil toplum örgütlerinin başkanları katıldı.

12/04/2023 12:35
EMITT Turizm Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı

ICA Events tarafından TÜROFED ve TTYD iş ortaklığında düzenlenen 26. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT, 12-15 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Deprem felaketi nedeniyle birkaç kez ertelenen fuarın açılış konuşmasını yapan EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, Türkiye turizminin gelişmesinde EMITT’in önemli bir rol oynadığını ifade etti. 2023’ün turizmde başarılı bir yıl olacağını kaydeden Aydın, EMITT’in sektöre önemli katkısı olacağını belirtti.

"Geleceğin en önemli ekonomik etkinlik alanı turizm olacak"

Fuarın açılışında konuşan Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, deprem felaketinin yaralarının sarılmasında turizm sektörünün seferber olduğunu söyledi. Geleceğin en önemli ekonomik etkinlik alanının turizm olacağını ifade eden Narin, TTYD olarak önümüzdeki dönemde, başta deprem bölgesi olmak üzere, yatırımlara devam edeceklerini ifade etti.

Narin, “Turizm sektörü birkaç yıldır pandemi orman yangınları, Rusya-Ukrayna savaşı gibi dalgalanmalarda sadece güçlü kalmadı, ekonomiye destek vermeye devam etti. 2022 yılında Bakanlık ve yerel yönetimlerin çalışmalarıyla riskli başlayan yıl rekorlarla kapandı.

Sektörümüz yarattığı sosyal ve ekonomik değer zinciri ile basit bir ekonomi alanının ötesinde olduğunu ispatlamıştır. 2021 yılı rakamlarıyla 2,4 milyon kişiye istihdam sağlayan sektör, toplam istihdamın yüzde 8,4’ünü sağladı. Sektör, bir kariyer yolu olarak değerlendirilmelidir.” dedi.

"2023 yılı hedefi, 2019 rakamlarını geçmek"

Depremzedelere tesislerini açan otelcilere teşekkür eden Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, 2022’nin yoğun ve sürprizlerle dolu bir çalışma dönemi olduğunu belirtti. 2021 yılında yapılan çalışmaların meyvelerinin 2022 yılında toplandığını kaydeden Yağcı, “Salgınla başlayan, birçok sektörü krize sürükleyen dönem, TÜROFED ve diğer paydaşlarla karşımıza çıkan krizi iyi bir şekilde yönettiğimize inanıyorum. Bu dönemde Bakanımızla da yakın iş birliği içinde olduk. Bu dönemde başkanımız Sururi Çorabatır’ın değerli çabaları da ayrıca önemli” diye konuştu.

2023 yılı hedefinin 2019 rakamlarını geçmek olduğunu belirten Başkan Yağcı, 2022 yılı için belirlene 60 milyon turist hedefinin yakalanabilir bir hedef olduğunu belirtti. Depremle birlikte rezervasyonlarda gerileme olduğunu ifade eden Yağcı, “Rezervasyon akışı tekrar başladı. Muazzam bir potansiyelimiz var. Şu anda turizm yoğunluğu sahillerde olsa da 81 ilde turizm yapabilecek potansiyelimiz var" şeklinde konuştu. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.