Bu sinerjiden başarı doğacak
Bu yıl 22’incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. 25 – 28 Ocak 2018 tarihleri arasında açık olacak fuara, 85 ülkeden 4 bin 800 katılımcı ve 600 tur operatörü katılıyor.

EMITT 2018 Fuarı’nın açılış konuşmalarını ITE Türkiye Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın, ITE Grup EMEA Bölge Direktörü Vincent Brain, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, TüROFED Başkanı Osman Ayık, Alman Turizm Sektörü Federal Birliği Başkanı Michael Frenzel, BM Dünya Turizm Örgütü Eski Genel Sekreteri Taleb Rifai, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş yaptı.
EMITT bu yıl rekor kıracak
İlk olarak açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye ITE Türkiye Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın geldi. Hacer Aydın konuşmasının başında bu önemli organizasyonda emeği geçen herkese, protokol üyelerine, Bakan Numan Kurtulmuş’a ve katılımcılara teşekkürlerini sunarak başladı.
Turizm sektörünün zor bir dönemi geride bıraktığını söyleyen Hacer Aydın; bu sene için ilk sinyallerin olumlu olduğunu belirtti. Aydın, bu yıl EMITT Fuarı’nın 600’e yakın randevulu görüşmeye ev sahipliği yapacağına dikkat çekerek; bu rakamla WTM Londra Fuarı’nın rekorunu egale edeceğini açıkladı.
Yüzde 55'lik büyüme
Geçen yıla göre EMITT Fuarı’nın % 55’lik bir büyüme kaydettiğini sözlerine ekleyen Hacer Aydın; bu başarıda emeği geçenlere ve sponsorlara teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.
EMITT’in bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz
EMITT’in bir parçası ve iş birliği ortağı olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, EMITT’in 22 senedir sektöre yaptığı katkıların önemli boyutta olduğunu vurguladı. Narin; “EMITT’i önemli bir platform olarak görüyoruz. Bu nedenle dünya turizminde ülke olarak daha fazla pay almak için EMITT gibi organizasyonlara katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
2018 yılında çift haneli büyümeyi planlıyoruz
TÜROFED Başkanı Osman Ayık konuşmasında, Türkiye turizminin 2015 ve 2016 yıllarında yaşadığı iki zorlu yılın ardından, 2017 yılında güçlü bir geri dönüşe imza atarak, önemli bir turizm ülkesi olduğunu kanıtladığını belirtti.
2017 yılındaki yaşanan güçlü geri dönüşün ardında yatan etkenlere değinen Ayık, ilk olarak Türkiye turizminin güçlü yapısının ve turizm sektörünün gücünün önemli rol oynadığını sonrasında özellikle Rusya ve BDT ülkelerinde yaşanan artışların bu güçlü geri dönüşe önemli katkı sağladığını ifade etti.
2018 yılında da önemli işlere imza atacağız diyen Osman Ayık; “2018 yılında çift haneli büyümeyi planlıyoruz” dedi.
Yeni hedeflere doğru yürüyoruz
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da konuşmasına, “EMITT Fuarı’nın sahasında oldukça iddialı bir fuar olduğunu; Doğu Akdeniz destinasyonları için büyük önem arz ettiğini" belirterek başladı.
Bakan Kurtulmuş; bu fuarın Türkiye destinasyonlarının tanıtımının yanı sıra sektör temsilcilerinin ve turizm otoritelerinin bilgi paylaşımına önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
Şoku atlattık
Son 2 yılda turizmde “şok dönemi” diyebileceğimiz bir süreçten geçildiğini belirten Kurtulmuş; Rusya ile yaşanan uçak krizi, Avrupa ülkelerindeki seçim dönemlerinde İslam ve Türkiye karşıtı görüşlerin artması, 15 Temmuz sürecinin üst üste gelerek turizmde şok etkisi yarattığını ifade etti.
Bakan Kurtulmuş, 2015 ve 2016 gibi zorlu bir süreci başarıyla atlatmasının; Türkiye turizminin ne kadar dayanıklı olduğunun önemli göstergesi olduğuna dikkat çekti.
2017 yılında yaşanan bu olumsuzlukların ardından 32.4 milyon turist ve 26 milyar Dolar turizm gelirinin elde edildiğine dikkat çeken Numan Kurtulmuş; “şimdi yeni hedeflere doğru yol almaya başladık, yeni hedeflere doğru yürüyoruz” dedi.
3. Turizm Şurası kararlarını uygulamaya başlıyoruz
Bakan Kurtulmuş, 3. Turizm Şurası’nda alınan kararlar sonrasında şimdi bu kararları uygulamak için çalışıyoruz, hedefimiz belli, “2023 yılında 50 milyon turist 50 milyar Dolar turizm geliri elde etmek” bunun için fedakârca çalışıyoruz” dedi.
2018 yılının çok güzel bir yıl olacağını belirten Kurtulmuş; Almanya’da rezervasyonlarda % 70 artış, diğer Avrupa ülkelerinde de % 50 – % 60 artış söz konusu dedi.
Yeni pazar hedefleri
Bundan sonraki aşamada mevcut pazarlarda daha etkin hale gelmenin yanı sıra yeni pazarlara da etkili bir şekilde yöneleceklerini belirten Kurtulmuş; “bundan pazar çeşitlendirmesine gideceğiz. Açılmadık pazarları açacağız. Turizm, dünya nüfusu için artık lüks değil; ihtiyaç haline gelmiştir. Bu gelişmeyi etkili şekilde kullanacağız.” dedi.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: