Emin Çakmak, Turizm Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu'na aday

THTC Kurucu Başkanı ve Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak, 1 Aralık'ta yapılacak Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın Yönetim kurulu'na TÜRSAB üyesi olarak adaylığını açıkladı.

14/11/2019 12:28
Emin Çakmak, Turizm Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu'na aday

Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-THTC Kurucu Başkanı ve Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak, 1 Aralık'ta yapılacak Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın yönetim kuruluna TÜRSAB üyesi olarak adaylığını açıkladı.

Emin Çakmak, "1 Aralık’ta gerçekleşecek olan 24. TÜRSAB Genel Kurulu’nda TGA’da ayrılan bir koltuğun seçimi yapılacak. Uzun yıllara dayanan tecrübe ve birikim, sosyal sorumluluk çalışmaları, 500’ü aşkın yurtiçi yurtdışı etkinlikleri gerçekleştiren biri olarak adayım.

THTC’nin 92 ülkede bulunan networkünü kullanarak Türkiye’yi tanıtıp pazarlayabileceğimiz bir imkan olarak görüyorum. TGA’da TÜRSAB’ın temsilcisi olarak adaylığımı açıklıyorum.

Bundan sonra yapacağımız çalışmaların TGA’nın güçlendireceğini görüyorum

1985’de üniversite yıllarında rehberlikle turizme başladım. 1992’de Hello Turizm’i kurduk. Sonra Türkiye Sağlık Turizm Konseyi-THTC’yi kurarak sağlık turizmini 2005’te sıfır noktasından 890 bin yabancı hasta ile 8.5 Milyar Dolar katkı sağlayan noktaya getirdik. 2012’te Uluslararası termal Turizm Zirvelerini başlattık. Bundan sonra yapacağımız çalışmaların TGA’nın güçlendireceğini görüyorum.

Halen THTC’nin üyke içinde 7 yurtdışında 92 ülkede 165 ofisi bulunuyor. Ancak Türkiye’nin yurtdışı temsil kabiliyeti zayıftır. 42 ülkede 46 müşavirlik var. Bir çoğu geçici görevlerle gidenler tarafından temsil ediliyor. TGA ile bu temsilcilik yapısının 200’e çıkarılması gerekiyor. Dünyada 3 destinasyondan biri ve 100 Milyon Dolar hedefleniyorsa, bunlar yapılmalıdır. Kamu ve özel sektör temsilcilerinin bunu ele alarak geniş bir kapsama ulaştıracağını ümit ediyoruz." dedi.

Hindistan aslında 1 milyon olması gereken pazardır

Emin Çakmak, son 15 yılda kurdukları Türk-Hindistan Konseyi ile hindistan pazarını güçlendirdiklerini belirterek, şunları anlattı: “2006 yılında Türk Hindistan Konseyi’ni kurduğumuzda Hint pazarından gelen işadamlarının sayısı 4 bindi ve turist gelmiyordu. Hindistan’da Türkiye destinasyon değildi. Konseyi 2007’de kurduk. Acente, otel, restoran, havayolu yöneticilerini alıp 6-8 şehirde her yıl workshoplar yaptık. Hindistan seyahat acenteleri birlikleri TAI’yi 1200 acente, TAFİ’yi 650 acente olmak üzere Türkiye’de ağırladık. Hint düğünlerini çektik. Şimdi 150 bin Hintli turiste ulaştık.

Aslında 1 milyon olması gereken pazardır. Dubai, Tayland, Malezya Hindistan’dan bu rakamları alıyorlar. Hindistan’ın 100 milyon zengini var. bunun 50 milyonu dünyayı geziyor. Türkiye’nin yeni pazarlara temsilcilerler açarak ve etkinliklere sponsor olarak katılarak bunu yapmalıdır. Afrika pazarında THY 45 noktaya uçuyor. Din sağlık düğün turizmi ile Afrikalı turisti çeker olduk."

Turizm Tanıtma Ajansı'nda TÜRSAB'a 3 koltuk ayrılmalıydı

"TGA’nın özel sektörün katkılarıyla turizmin gelişimine katkı sağlayacağını düşünüyorum” diyen Emin Çakmak, “2020 yi turizm seferberliği ve yılı ilan etkemiz gerekir. Ajans var. Tanıtım bütçesi toplanıyor. Ocak ayında 150 Milyon Dolar birikeceği ve bunun doğru hedeflerde, doğru şekilde kullanılması gerekir.

Yüzde 70 özel sektöre kamudan, 4 temsilcinin olacağı TGA'da 15 kişilik Yönetim Kurulu olacak. Ağırlıklı otelciler olacak. Bu hakkaniyetsiz bir durumdur. TÜRSAB’a ayrılan koltuk sayısının en az 3 koltuk olması gerekirdi. Bu bir eleştiri değil, eksikliktir şeklinde bakana ilettim" dedi.

Türkiye’nin tanıtımı için yaptığım çalışmaları, Tanıtım Ajansı ile dünyanın zirvesine taşıyacağım inancı içinde yapıyorum

Emin Çakmak THTC’nin Taksim Merkezi’nde yaptığı basın toplantısında şöyle konuştu: "TÜRSAB Genel Kurulu için 1 Aralık 2019’da İstanbul Harbiye’de Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde sandık başına gidecek olan seyahat acenteleri, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı İcra Kurulu Üyesi’ni de seçecekler.

Bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılacak olan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine adaylığımı açıklıyorum. Adaylık açıklamamı 15 yıldan beri 5 kıtada Türkiye’nin tanıtımı için yaptığım çalışmaları, Tanıtım Ajansı ile dünyanın zirvesine taşıyacağım inancı içinde yapıyorum.

15 yıldan beri 92 ülkede 500 den fazla tanıtım etkinliğine imza attık

Yaptığım çalışmaları şöyle özetleyebilirim: Türk turizmini geliştirmek ve Türkiye’ye gelecek turistlerin bulunduğu potansiyel pazarlara hareket getirmek üzere kurucu başkanlığını yürüttüğüm ülkelere yönelik turizm ihtisas konseyleri ile 15 yıldan beri 92 ülkede 500 den fazla tanıtım etkinliğine imza attık.

Dünyanın 5 kıtasında turizmin hemen hemen her dalını tanıttık ve birlikte gittiğimiz turizmciler ile birlikte Türkiye’ye gelen turist sayısını n artmasında pay sahibi olduk. Türkiye’nin kültür, din, spor, sağlık, MICE, düğün, eğitim ve sinema turizmi alanlarını 15 yıldır bir çok ülkede düzenlediğimiz workshoplar ile tanıttık ve yurdumuzun turizm değerlerini dünyaya tanıtarak, ülkemize turist getirdik.

Önemli projeleri hayata geçireceğiz

Yeni kurulan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı bütçesine biz turizm acenteleri de önemli katılım katkı payı ödeyeceğiz. 2020 yılı turizm tanıtımı için seferberlik yılı olarak ilan edilmesini ve bu çerçevede turizm acentelerimizin iş potansiyelini arttıracak yeni pazarlara ve segmentlere yönelik çalışmaların başlatılması için çaba göstereceğim.

Devlet ve özel sektör işbirliğinde hayata geçireceğimiz iki önemli proje ile şahlandıracağız

Diğer sektörlerde olduğu gibi turizm sektöründe de devlet ve özel sektör işbirliğinde hayata geçireceğimiz iki önemli proje ile şahlandırcağız. Kültür ve deniz turizmi projelerimiz ülkemiz turizminin yeni ufuklara açılarak gelişmesine büyük fayda getirecektir.

Turizmin yarattığı altın değerindeki ekonomik gelirin 81 ile yayılması ve bu illerde faaliyet gösteren meslektaşlarımızın da pay alması gerekmektedir. İşte, meslektaşlarımın bu değerli pastadan kendilerine düşen payı alarak gelirlerini arttırmasınıı, iş potansiyellerinin gelişmesine vesile olmak için aday oluyorum.

Tecrübelerimi Türkiye turizminin tanıtımı, gelişimi ve markalaşması için kullanacağım

Turizm sektöründe 1985 yılında başlayan profesyonel turist rehberliği ve daha sonra 1992 yılında başlayan turizm acenteciliği ile devam eden 30 yılı aşkın birikim ve tecrübelerimi her zaman meslektaşlarımla paylaşarak bugünlere geldim.

Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi ve ülke konseyleri işbirliğinde dünyanın 185 ülkesinde kurduğum geniş ilişkiler ağını görev süremde Türkiye turizminin tanıtımı gelişimi, markalaşması için harcamak ve meslektaşlarıma hizmet etmek için aday oluyorum.

TÜRSAB Genel Kurulu'na katılımınızı bekliyorum

Tüm seyahat acentelerini 1 Aralıkta yapılacak TÜRSAB seçimlerinde demokratik hakkınızı kullanmanızı ve Turizm Bakanlığı’nın kuracağı sandıklarda Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı’na acenteleri temsil edecek yönetim kurulu üyesi seçimine katılmaya çağırıyorum.

Bu seçimlerde yer alacak meslektaşlarımı ise güçlü bir katılımla Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı’na acenteleri temsil etmek üzere yönetim kurulu üyesi olarak şahsımı desteklemenizi ve seçmenizi bekliyorum.

TÜRSAB seçimleri ile aynı gün yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan duyuruda 1 Aralık 2019 tarihinde gerçeklştirilecek olan TÜRSAB seçimleri için, 7183 Sayılı Kanun’un 3. Maddesi 3. fıkrasında yer alan “…seyahat acentese işletme belgesi sahiplerinin ilgili mevzuat uyarınca kendiaralarında yapacakları seçimle belirlenecek bir kişi olmak üzere…” şeklinde belirtilen ilgili hüküm gereğince Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu üyesi belirlenecek.

Bakanlık 7 bölgede sandık kuracak

Buna göre 1 Aralık 2019’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından aşağıdaki merkezlerde kurulacak sandıklarda oy kullanılacak.

Marmara Bölgesi - Harbiye Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde

Akdeniz Bölgesi – Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda

İç Anadolu Bölgesi – Ankara Cer Modern’de

Ege Bölgesi – İzmir, Bornova Kültür ve Sanat Merkezi’nde

Karadeniz Bölgesi – Trabzon Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde

Doğu Anadolu Bölgesi – Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde

Güneydoğu Anadolu Bölgesi – Diyarbakır, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.