Elite World ilk yurt dışı otelini Fildişi Sahili’nde açıyor

Elite World Hotels & Resorts, franchise iş modeli ile büyüme hedefi çerçevesinde ilk yurt dışı otelini Fildişi Sahili Cumhuriyeti’nde açmak için imzaları attı. Batı Afrika’nın ilk Türk oteli olacak Elite World Grand Yamoussoukro, 2026 Haziran’da kapılarını açacak.

29/04/2024 13:01
Elite World ilk yurt dışı otelini Fildişi Sahili’nde açıyor

Türkiye’nin önde gelen otel zincirlerinden Elite World Hotels & Resorts, yurt dışındaki ilk oteli için Afrika’nın önemli destinasyonlarından Fildişi Sahili Cumhuriyeti’ni seçti. Konaklama sektöründe 50 yıla yaklaşan deneyimini franchise iş modeli ile büyüme hedefleriyle bir adım ileriye taşıyan Elite World Hotels & Resorts, yurtdışındaki ilk oteli için anlaşmasını imzaladı.

Batı Afrika’nın ilk Türk oteli olacak Elite World Grand Yamoussoukro’nun imza töreni; Fildişi Sahili Cumhuriyeti Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Prof. Kouakou Kouadio Clément, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Yardımcısı Dr. Jean-Marie Atta Kouacou, Elite World Hotels & Resorts CEO’su Orkun Petekçi, Elite World Hotels & Resorts İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Mahmut Sürmen, yatırımcı firma Bodo Services SARL Yönetim Kurulu Başkanı Aristide Konan ve bürokratların katılımıyla gerçekleştirildi.

3 bin 500 kişilik oditoryum ile dev organizasyonlara ev sahipliği yapacak

Ülkenin başkenti Yamoussoukro yer alacak otel, farklı konaklama ihtiyaçlarına cevap veren 8 markaya sahip Elite World zincirinin lüks kategorideki Elite World Grand markasıyla hizmet verecek. Yatırımı Bodo Services SARL firması tarafından yapılacak olan Elite World Grand Yamoussoukro, franchise iş modeliyle Elite World tarafından işletilecek.

Elite World Grand Yamoussoukro; 300 oda, 2 alakart restoran, 1 açık büfe restoran, 1 casino, lobi bar, kongre merkezi, açık ve kapalı havuz, spa merkezi, aqua park ile şehrin en büyük kapasitedeki oteli olacak. Şehrin en büyük kongre merkezinin yanı sıra 3 bin 500 kişilik bir oditoryuma da sahip olacak otel, bölgede yapılacak büyük çaplı organizasyonlara da ev sahipliği yapacak.

Van kahvaltısını Fildişi Sahili’ne de taşıyacak

100 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilecek otelin inşaatına 6 ay içesinde başlanacak. 2026 Haziran ayında ise Elite World Grand Yamoussoukro’nun 2026 yılının haziran ayında ise ilk müşterilerini ağırlaması hedefleniyor.

Elite World zincirinin Türk mutfağı, restoranı ve markalarını da taşıyacağı otel, hem lezzetleri hem de hizmetleri ile bölgede fark yaratacak. Elite World zinciri, yakın zamanda otellerinde başlattığı “Dünden Bugüne İz Bırakan Lezzetler: Van Kahvaltısı” projesiyle Van kahvaltısını kültürel ve gastronomik bir değer olarak dünyaya tanıtma misyonuna Fildişi Sahili’nde işleteceği otelde de devam edecek.

Afrika, turizmde saklı kalmış bir potansiyel taşıyor

Elite World Hotels & Resorts Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkanı Emel Elik Bezaroğlu, Afrika’nın turizmde saklı kalmış bir potansiyel taşıdığına vurgu yaparak “Yurt dışındaki ilk otelimizi hayata geçirecek olmanın heyecanı içindeyiz.

Büyüme hedeflerimiz çerçevesinde sadece yurt içi ve yurt dışında yakın coğrafyalar değil, turizmde büyüme potansiyeli taşıyan uzak coğrafyalar da bulunuyor. Afrika’nın incisi Fildişi Sahili’nde franchise modeliyle işleteceğimiz Elite World Grand Yamoussoukro bu hedeflerimizin ilk örneğini teşkil ediyor.” diye konuştu.

"2024 yılı bizim için önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor"

Elite World Hotels & Resorts CEO’su Orkun Petekçi ise, “50 yıla yaklaşan konaklama deneyimimizde 2024 yılı bizim için önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor. Elite World olarak yurt dışındaki ilk işletmemiz olacak bu otel, konaklama sektöründe dünya standartlarındaki hizmetimizi başka bir kıtada misafirlerimizle buluşturduğumuz bir örnek olacak. Bölgenin turizm potansiyelini de dikkate alarak farklı şehirlerde otel projeleriyle de ilgileniyoruz.

Bunun yanı sıra yurt dışı açılımımızda Almanya, Hollanda, İtalya gibi ülkeler de hedeflerimiz arasında yer alıyor. Hem yurt içi hem de yurt dışında devam eden görüşmelerimizle 2030 yılında 50 otele ulaşma hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz.” şeklinde konuştu. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.