Eğlence sektöründe istikrarlı büyüme...

Türkiye’de 2012 yılında 10.2 milyar dolar büyüklüğe sahip olan eğlence ve medya sektörünün 2013’te 11.6 milyar dolara ulaşması beklenirken; önümüzdeki beş yıllık süreçte ise yıllık ortalama 11.4 büyüme kaydetmesi öngörülüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Eğlence sektöründe istikrarlı büyüme...

Eğlenceye 11.6 milyar $

Denetim, vergi ve danışmanlık şirketi PwC’nin “Küresel Eğlence ve Medyaya Bakış 2013-2017” raporuna göre, tüketicilerin eğlence ve medya sektörü (E&M) içeriklerine erişimi, internet ve akıllı cihazlara sahip olanların sayısının hızla artmasıyla küresel olarak demokratikleşirken; Türkiye’de de son yıllarda çift basamaklı büyüme yakalayan sektörün aynı eğilimi devam ettirmesi bekleniyor.

 

Çin, Hindistan ve Brezilya’da da büyüyecek

Rapora göre, önümüzdeki beş yılda dünyada, dijital olmayan medyaya yapılan harcamalar hâkim olacak; ancak dijital olarak ulaştırılan medya ile ilgili harcamalar gittikçe büyüyecek. Raporun kapsadığı 2013-2017 dönemi boyunca Çin, Brezilya, Hindistan, Rusya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika, Meksika, Endonezya ve Arjantin toplam E&M gelirlerindeki paylarını yaklaşık iki kata kadar yükselterek bu alandaki en büyük büyümeleri gerçekleştirecek. Bu pazarların ortalama yıllık bileşik büyüme oranı bütün olarak 2017 yılında öngörülen toplam küresel E&M gelirlerinin yüzde 22’sine denk gelecek. (Hürriyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.