Egeli turizmciler: Rus pazarında artık biz de varız...

İzmir'e gelen Rus turist sayısını artırmak için seferberlik başlatıldı. Antalya her yıl milyonlarca Rus turistini ağırlarken, bu yıl İzmir'de sadece 9 bin Rus turistin gelmesi, Destination İzmir Grubu'nu harekete geçirdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Egeli turizmciler: Rus pazarında artık biz de varız...

Travel Turkey Fuarı kapsamında Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği Başkanı Sergey Shpilko'yu getiren turizmciler, Çeşme, Kuşadası, Alaçatı ve İzmir'in önemli turizm tesislerini gezdirerek, kentin potansiyelini anlattı. Antalya her yıl milyonlarca Rus turistini ağırlarken, bu yıl İzmir'de sadece 9 bin Rus turistin gelmesi üzerine harekete geçen Destination İzmir Grubu, öncelikle İzmir ve çevresini Ruslara tanıtmakla işe başladı. İl k adım olarak Travel Turkey Uluslararası Turizm Fuarı kapsamında İZFAŞ ile birlikte İzmir'e Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği Başkanı Sergey Shpilko'yu getiren turizmciler, Çeşme, Kuşadası, Alaçatı ve İzmir'in önemli turizm tesislerini gezdirerek, kentin potansiyelini anlattılar.

KENTİ BİLMİYORUZ...

Yeni Asır TV'de de Rusya ile bölge arasında turizmin daha da gelişmesi için yapılması gerekenleri anlatan Shpilko, Yeni Asır Gazetesi'nin de sorularını yanıtladı.İzmir'in Rusya'da tanınmadığını belirten Shpilko, tanıtım çalışmalarını ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı. İzmir ve çevresindeki tarihi ve doğal güzelliklerden çok etkilendiğini ancak Rus turistlerin bu varlıklardan haberi olmadığı için Rus turist sayısının düşük olduğuna işaret eden Shpilko, "Birçok turistik tesisi gezdim. Öncelikle turizm tesis sayısının artırılması ve hizmet kalitesinin daha da yükseltilmesi gerekiyor. Bazı otellerin hizmet kalitesini ise çok beğendim. Bunun yanında Rusça bilen turizm personeli konusunda da yetersizlikler gördüm. Bu alt yapı eksikliklerin giderilmesi halinde daha çok Rus turiste kavuşursunuz" dedi.

ETKİN TANITIM...

Mart ayında Moskova'da yapılacak Turizm Fuarı'na İzmirlilerin de mutlaka katılması gerektiğini vurgulayan Shpilko, burada etkin bir tanıtım imkanı bulunabileceğini kaydeti. Bu fuarın ardından Rusya'nın önde gelen acentelerinin temsilcileri ve gazetecilerden oluşan bir ekibin İzmir'e geleceğini belirten Shpilko, bu tip tanıtım faaliyetlerinin sürekli hale getirilmesi gerektiğini anlattı. Rus yatırımcıların da bölgeye yatırım yapması için Rusya'da çalışma yapacağını ifade eden Shpilko, öncelikle yer tahsisisin yapılması gerektiğini ifade etti.
ÇOK ÇALIŞACAKLAR...

Destination İzmir Sözcüsü Bülent Tercan ise özellikle 2010 yılında bölgeye daha çok Rus turist gelmesi için çalışma yürüteceklerini kaydetti. Bu kapsamda ilk adım olarak İZFAŞ ile birlikte Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği Başkanı Sergey Shpilko'yu İzmir'e getirdiklerini belirten Tercan, İzmir ve çevresinin turizm potansiyelini kendisine anlattıklarını söyledi. Mart ayında Moskova'da yapılacak turizm fuarına da Destination İzmir Grubu olarak katılacaklarını ve kentin etkin tanıtımını yapacaklarını ifade eden Tercan, şöyle konuştu: "2009'un 11 ayında İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na 9 bin Rus turist gelmiş. Bunların büyük bir bölümü Kuşadası, Seferihisar ve Çeşme'de kalmış. Antalya'ya her yıl 3 milyona yakın Rus turist geliyor. Bizim amacımız bu konuda Antalya ile yarışmak değil. Ancak, gelen Rus turist sayısını en azından 2011 yılında 30 bine çıkarmak istiyoruz. 2010 da yapacağımız çalışmalarla bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz" dedi. 

Yer tahsisi istiyorlar...

Destination İzmir Sözcüsü Bülent Tercan, Sergey Shpilko ile birlikte İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da ziyaret ettiklerini açıkladı. Tercan, Shpilko'nun kent yöneticilerinden turizm yatırım alanları hakkında bilgi aldığını söyledi. Shpilko'nun İnciraltı ile yakından ilgilendiğini belirten Tercan, burada yapılacak imar düzenlemelerinin Rus turizm yatırımcılarının da ilgisini çekeceğini dile getirdiğini anlattı. Kendi yayınlarında ve internet sitelerinde İzmir'in tanıtımı yapabileceklerini de Shpilko'nun önerdiğine dikkat çeken Tercan, "Bu tür ilişkilerin artırılması ile Ruslar bizi daha yakından tanıyacak. Acentalar bölgemizi de programlarına alacak. Bu şekilde turist sayısı her geçen gün artacak" diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.