Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri belli oldu

2023 yılında en çok ziyaret edilen şehirler belli oldu. Türkiye'den iki şehir bu prestijli listede yer almayı başardı. Gezginlerin ilgisini çeken bu destinasyonlar, tarih, sanat, gastronomi ve eğlence gibi zengin deneyimler sunuyor.

31/05/2024 12:37
Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri belli oldu

Bu şehirler, sahip oldukları benzersiz özellikler ve sundukları eşsiz deneyimlerle öne çıkıyor. Dünyanın en çok seyahat edilen şehirleri arasında ilk 5’te Türkiye’den iki şehir bulunuyor.

Dünyada en çok ziyaret edilen 4 şehirden ikisinin Türkiye’de olduğu belirtilirken, ‘gizli kahramana’ dikkat çekildi. Ekonomist'te yer alan habere göre, Alman analiz şirketi Statista tarafından seyahat severler için hazırlanan bu listede, dünyanın dört bir yanından en çok ziyaret edilen 8 şehir yer alıyor.

En Çok Ziyaret Edilen Şehirler Listesi:

İstanbul (Türkiye) - 18.8 milyon ziyaretçi

Londra (İngiltere) - 16.8 milyon ziyaretçi

Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri) - 16.5 milyon ziyaretçi

Antalya (Türkiye) - 15.5 milyon ziyaretçi

Paris (Fransa) - 14.7 milyon ziyaretçi

Hong Kong (Çin) - 12.2 milyon ziyaretçi

Bangkok (Tayland) - 11.7 milyon ziyaretçi

New York (ABD)

Bu liste, küresel seyahat trendlerini ve turistlerin hangi şehirleri neden tercih ettiğini gözler önüne seriyor. İstanbul, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle zirvede yer alırken, Antalya ise muhteşem plajları ve tatil olanakları ile dikkat çekiyor.

Londra, Paris ve New York gibi klasik destinasyonlar da popülerliğini koruyor. Her bir şehir, ziyaretçilerine unutulmaz anılar ve deneyimler sunarak, dünya çapında seyahat severlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.