Dünyaca ünlü otel zincirlerinde temizlik skandalı

Çin'in en popüler turistik bölgelerinden biri olan Harbin'de bulunan dünyaca tanınan 3 popüler beş yıldızlı zincir otelde gizlice çekilen video görüntüleri, rahatsızlık yarattı.

08/03/2020 21:14
Dünyaca ünlü otel zincirlerinde temizlik skandalı

Çin'in en popüler turistik bölgelerinden biri olan Harbin'de dünyaca tanınmış 3 popüler beş yıldızlı zincir otelde gizlice çekilen iğrenç video görüntüleri rahatsızlık yarattı. Odaların tanesi 220 ila 420 Dolar olarak değişen Kempinski, Sheraton ve Shangri la ağır cezalar aldı.

Kat hizmetleri personeli banyodaki su içme bardaklarını tuvalet fırçasıyla temizliyor. Islak bardaklar da, misafirlerin daha sonra kullanacağı havlularla kurulanıyor. Aynı havluyla da klozeti temizliyor ve ıslak zeminleri kuruluyor. Bu işlem hemen hemen her gün yapılıyor.

Video, otel stajyeri olarak otele giren gazeteci tarafından çekildi

Videonun otel stajyeri olarak otele giren gazeteci tarafından gizli bir kamerayla çekildiği açıklandı. Harbin Kempinski, bu  olaydan dolayı özür diledi ve yerel yetkililerle işbirliği içinde kapsamlı bir soruşturma yürüttüğünü söyledi.

Paylaşılan videonun diğer bölümünde de, Sheraton otelde klozet ve banyo temizliğinde kullanılan kırmızı renkli havlular, önce klozette daha sonrada bardakları temizlerken kullanılırken gösteriyor.

Harbin Kempinski ve Harbin Sheraton özür diledi

Beijing Youth Daily'nin bildirdiğine göre Harbin Sheraton, hijyen şartların büyük önem verdiğini ve personelinin kötü standartları için özür dilediğini söyledi.

Lokal turizm ve hijyen planlama kurulu otel temizlik kurallarını ihlal ettikleri için kendilerini uyardı ve personele ek hijyen temizlik eğitimi verileceğini tekrar yapılmaması için de ihtar bilgisi geçildiği gibi Otel sahipleri, açıklanmayan bir miktar para cezasına çarptırıldı ve hijyenik koşulları ihlal ettiği konusunda uyarıldı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.