Dünya turizminin kalbi Ankara’da atacak
Ankara, 25-27 Mayıs tarihlerinde İslam Ülkelerinden gelecek turizm profesyonellerini konuk etmeye hazırlanıyor.

FUARA KİMLER KATILIYOR?
Fuara Ortadoğu, Kuzey Afrika, , Arap Yarımadası ülkeleri katılacak. METEX 2012 Orta Doğu Turizm Fuarı'na bölge ülkelerinden 500'ün üzerinde turizm firması ve temsilcinin katılması bekleniyor. Fuara özellikle bu bölgelerden dünyaya operasyon düzenleyen tur operatörlerinin katılımıyla valilikler, belediyeler, kalkınma ajansları, oteller, seyahat acentaları, alışveriş merkezleri, özel üniversiteler, sağlık kuruluşları, havayolları stantlarıyla katılacaklar.
Konu ile ilgili bilgi veren METEX Başkanı Cüneyt Mengü, sürdürülebilir turizm açısından bu coğrafyadan gelen insanların destinasyon sayısını çeşitlendirmek gerektiğini vurgulayarak, bu anlamda düzenleyeceğimiz fuar, farklı turizm merkezlerinin ziyaretçi trafiğinin artmasına da önemli bir katkı sağlayacak dedi. Mengü, aynı zamanda Ankara'da düzenlenecek olan fuarın, klasik fuarcılığın ötesinde, turizmin tüm alanlarına bir çatı altında işbirliği yapma olanağı sunmayı hedeflediğini ve turizmi 12 aya yaymayı amaçladığını sözlerine ekledi. Fuarın Türkiye turizmine hem mikro hem de makro ölçekte katkı yapacağını kaydeden Cüneyt Mengü, "Bakanlığın belirlediği 2023 hedefine katkı koymak için bu fuarı organize ettiklerini" söyledi.
İki gün sürecek ve sadece turizm profesyonellerinin ve bununla ilgili turizm kuruluşlarının katılacağı fuar sonrasında Türkiye'nin yeni destinasyonlarını tanıma amaçlı geziler düzenlenecek. Fam tanıtım gezileri, Ankara - Sakarya,, Yalova, Bolu Karadeniz, Mardin, Malatya, Erzurum, Mersin ve bazı bölgelerden oluşacak.
MARKA AJANSI ORTADOĞU’ya GÖZ DİKTİ.
Marka Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, Doğu Marmara bölgesini oluşturan iller Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu’nun Ortadoğu turisti ile yoğun olarak ilgilendiğini ve Ortadoğu, Kuzey Afrika ve İran’dan turist alacaklarını belirtti. Metex fuarına bu nedenle Marka olarak katıldıklarını ifade eden Erkan Ayan fuar sonrası bölgeye gelecek acentaları iyi ağırlayabilmek için özel program hazırladıklarını ifade etti. Ayan, bu bir hayal değil. En kısa zamanda Araplar için vazgeçilmez bir destinasyon olacağız dedi.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: