Dünya turizmini bu pazar değiştirecek...

Son yıllarda hızla artan Asya-Pasifik ülkelerinden gelen turist sayısı, birkaç yıl içerisinde alışılmış turizm dağılımlarını değiştirecek gibi görünüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünya turizmini bu pazar değiştirecek...

2012 yılında Asya-Pasifik ülkeleri 326 Milyar Dolar ile seyahat rezervasyon değeri açısından Avrupa’yı geçti bile. PhoCusWright piyasa araştırma firması 2015 yılına kadar bu rakamın %8 oranından büyüyeceğini tahmin ediyor. Benzer bir durum turist sayısından da yaşanacak.

4hoteliers.com’da yer alan habere göre Asya-Pasifik ülkelerinde şimdiye kadar hep en büyük turist sayısını Japonlar oluştururken artık Çinli turistler başa geçmiş durumda. 2015 yılına kadar Çinli turist sayısı hem yüzde oranının çift haneli olarak artacağı hem de iki yıl içerisinde Asya-Pasifik ülkelerinin turist sayısının üçte birini oluşturacağı bekleniyor.

PhoCusWright’in yaptığı araştırmaya göre Asya-Pasifik ülkelerindeki tatil rezervasyonları halen acentelerle yapılıyor. Ancak önümüzdeki senelerde bu da değişecek. Geçen yıl %24’ü bulan çevrimiçi seyahat rezervasyonlarının 2015 senesine kadar %31’e kadar çıkacağı tahmin ediliyor. PhoCusWright’e göre Çin, hem turizm ülkesi olması hem de yüksek turist sayısı oluşturan bir ülke olarak her yönden yakından takip edilmesi gereken bir piyasa. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.