Dünya turizmine yön verenler Didim’de buluşacak

Alman Seyahat Acenteler Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig başkanlığında DRV Yurt Dışı Komisyon Üyeleri Didim'e gelecek.

06/11/2018 10:17
Dünya turizmine yön verenler Didim’de buluşacak

Dünya turizmine katkı sunan, dünya da en fazla turizm hareketliliğini sağlayan, 11 bin üyesi olan Alman Seyahat Acenteler Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig başkanlığında DRV Yurt Dışı Komisyon Üyeleri, Didim Belediyesi'nin daveti ve Didim Ticaret Odası katkılarıyla 10-12 Kasım tarihleri arasında Didim'e gelecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan DRV yurtdışı Komisyon Üyesi ve Didim Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla, “Uzun süreden beridir bu ziyaretin altyapısını oluşturmaktayız. Almanya'dan Türkiye ye yönelik seyahat artışları devam ediyor. 2019 senesin daha iyi olacağı şimdiden belli. Almanlar dünyada en fazla seyahat eden halk olma özelliğini taşıyor. Dünya turizmine sadece ziyaretleri ile değil düşünceleri ile de katkı sunuyorlar" dedi.

"Destinasyonların Turizm'deki ağırlığı” konulu toplantı yapılacak

Norbert Fiebig başkanlığındaki heyet, Didim ve çevresindeki tarihi ve kültürel yerleri ziyaret edecek, Didim otelcileri ile B2B görüşmeleri yapacak. Tourexpi'de yer alan habere göre, Almanya'daki turizm talebini bu bölgeye daha fazla yönlendirmek ve mümkün olduğunca kışın da Didim'de bir hareketlilik yakalamak için çalışmalar yapılacak.

Heyet, bölgede ki tarihi ve kültürel yerleri (Milet, Apollon Tapınağı ve Priene) gezdikten sonra 12 Kasım tarihinde bölge turizmcileri ve STK ile (Didim, Kuşadası, Aydın ve Bodrum) Kardeş Şehirler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner moderatörlüğünde toplantı düzenleyecek, Ege için ne tür çalışmaların yapılması gerektiği konuşulacak. “Destinasyonların Turizm'deki ağırlığı” konusu değerlendirilecek.

Heyet Bakan Ersoy ile de görüşecek

Başkan Fiebig ve heyet Didim de ki toplantı dan sonra Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy ile görüşmek üzere Ankara’ya hareket edecek. Norbert Fiebig başkanlığındaki heyette Didim'den Raffinesse Travel’in sahibi Hikmet Atilla, Almanya’dan en büyük kültür turlarını düzenleyen tur operatörü Studios temsilcisi Ernst Kölnsberger, Almanya’nın en büyük tur operatörlerinden olan FTI'nin Destinasyon Müdürü Hicabi Ayhan, Accor zincir oteller grubunun Avrupa sorumlusu Michael Hartmann, Türkiye'ye Almanya’dan en fazla tatil satan DRV yurt dışı ve kültür turizmi komisyonu üyesi, Sancarbarlaz Seyahat Acentesi sahibi Önder Sancarbarlaz ve DRV’de siyasi sorumlu Volker Adams bulunacaklar.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.