Dünya Turizm Oscarı Altındağ’a verildi…

Restorasyon çalışmalarının ardından turizme kazandırılan Hamamönü, “Dünya Turizm Oscarı” ödülüne layık görüldü.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünya Turizm Oscarı Altındağ’a verildi…

Dünya Turizm Yazarları ve Gazeteciler Federasyonu (FIJET) tarafından verilen ve dünyanın en prestijli turizm ödülleri arasında gösterilen “The Golden Apple” (Altın Elma) ödülü, görkemli bir törenle Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye verildi.   Törende İngilizce ve Türkçe olarak konuklara hitap eden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bugüne kadar restorasyon çalışmalarında kat edilen mesafe ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Tarihi koruma ve Ankara’ya yeni turizm alanları kazandırma konusunda kararlı çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Tiryaki, “Altındağ’ın tarihi dokusunu ayağa kaldırmak için çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızın dünya tarafından da fark edilmesi bizim için mutluluk verici.  Altın Elma ödülünü bu yıl Türkiye’ye kazandırmaktan dolayı çok gururluyuz” dedi.
 
Türkiye’nin en büyük bilim merkezi Ankara’ya kuruluyor…
 
Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK’ın ortak çalışmasıyla Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı bilim merkezi Ankara’ya yapılacak. ‘Ankara Bilim Merkezi’nin başkente yapılmasını öngören ön protokolü Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak birlikte imzaladılar.
 
Büyükşehir Belediyesi, bilim ve teknoloji laboratuarı TÜBİTAK ile Ankara’yı bilim yuvası haline getirecek projeyi Kuzey Anakara Kentsel Dönüşüm Projesi alanında birlikte hayata geçirecekler. İmza töreninde açıklamalarda bulunan Gökçek, Ankara’da protokol yolu üzerinde Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi sınırları içerisinde 45 bin metrekarelik alan üzerinde 30 bin metrekarelik kapalı alanı olan bir bilim merkezi yapılacağını belirtti.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.