Dünya Seyahat Risk Haritası yayınlandı... Türkiye hangi kategoride?

A3M tarafından 2024 yılı için “Dünya Seyahat Risk Haritası” yayınladı. Türkiye, riskin yükseldiği ülkeler arasında yer aldı.

10/01/2024 14:48
Dünya Seyahat Risk Haritası yayınlandı... Türkiye hangi kategoride?

A3M tarafından her yıl ‘Çok yüksek riskli, ‘yüksek riskli, ‘riskin yükseldiği’, ‘küçük riskli’ ve ‘çok düşük riskli ülkeler’ olmak üzere beş farklı kategoride ülkelerin listelendi “Dünya Seyahat Risk Haritası”nın 2024 yılı versiyonu yayınlandı. Türkiye, risk haritasında  “Riskin yükseldiği” ülkeler arasında yer aldı.

“Riskin yükseldiği” kategorisinde yer alan ülkeler için, “Seyahat edenler artan risklerle karşı karşıyadır ancak ülkeye/bölgeye seyahat ederken ekstra önlem almaya pek gerek yoktur. Yaygın şiddet içeren suçlar nedeniyle güvenlik durumu gergin olabilir ve/veya önemli sağlık riskleri, doğal tehlikeler veya diğer özel riskler söz konusu olabilir.

Uzun süreli, şiddetli protesto eylemleri mümkündür. Seyahat edenler, varış noktasına özgü riskler ve tavsiyeler hakkında bilgi edinmek amacıyla, kalkıştan önce daha fazla dikkatli davranmalı ve ülke veri tabanına (durum raporları ve talimatlar sağlayan) başvurmalıdır” ifadelerine yer verildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.