Dünya seyahat devi otellerini satıyor

Alman hükümetinin 1.8 Milyar Avro kredi sağladığı TUI krizi aşamadı. Grup, aldığı küçülme kararı çerçevesinde mülkiyetindeki otelleri satacak.

28/06/2020 21:42
Dünya seyahat devi otellerini satıyor

TUI CEO’su Fritz Joussen, Frankfurter Allgemeine Zeitung'da yer alan söyleşisinde, sağlanan desteklere rağmen krizi aşamadıklarını, bu nedenle otel varlıklarını satıp gemicilik bölümüne yeni ortaklar alacaklarını söyledi.

Joussen, TUI Group olarak mayıs ayında küçülme kararı aldıklarını anımsatarak, karar çerçevesinde 8.000 bin çalışanın işten çıkarılacağını, az kârlı iş alanlarından çıkacaklarını, Fransa'daki seyahat acenteleri ağını bu nedenle kapattıklarını belirtti.

İşler iyileşmedi, sorunlar arttı

Koronavirüs salgını ortamında geçen üç aylık sürede işlerin iyileşmediğini ifade eden Fritz Joussen; sorunların arttığını, bu nedenle artan nakit gereksinimini karşılamak için bazı varlıkları elden çıkaracaklarını açıkladı.

TUI CEO’su Joussen, “Otelcilikte geniş bir portföye sahip olmak önemli. Ama bunların hepsinin mülkiyetimizde olması şart değil. Bu dönemde yalnız istisnai durumlarda otellere sahip olmak zorundayız" dedi.

TUI Group bünyesinde çeşitli ülkelerde; mülkiyet, işletme ve franchise olmak üzere toplam 411 otel var. Bu otellerin yüzde 41’i TUI'nin kendi mülkiyetinde, yüzde 46'sının yönetimi kendisinde, yüzde 12'si kirada ve yüzde 1'i ise franchise şeklinde.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.