Dünya Seyahat Acenteleri İstanbul’da toplandı

Dünya Seyahat Acenteleri Birliği (WATA) Genel Kurulu 4 – 7 Aralık 2014 tarihleri arasında İstanbul Hilton Bomonti Hotel’de gerçekleşti.

31/12/2019 23:40
Dünya Seyahat Acenteleri İstanbul’da toplandı

1949 yılında 8 turizm profesyoneli tarafından temelleri atılan birlik, bugün 51 ülkede üyesi bulunan bir turizm örgütüne dönüşmüş durumda. Birliğin en büyük özelliği her ülkeden bir tek acenteyi bünyesinde barındırıyor olması.

2013 yılında Slovakya’nın Kosice şehrinde gerçekleşen Genel Kurul’da başkanlığa seçilen Moris Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Moris Kohen Kasar’ın girişimleri ve THY, TURSAB ve Amadeus’un katkılarıyla, 2014 Genel Kurulu, üyelerinin yoğun katılımlarıyla WATA tarihinde ilk defa İstanbul’da toplandı.

Bağımsız ve orta büyüklükteki seyahat acentelerinden oluşan birliğin aynı felsefeyi paylaşan Alman ASR, İsviçre’li TPA ve İspanyol Triping turizm örgütleri ile iş birlikleri bulunmaktadır.

Bu 3 kuruluşun yetkililerinin de hazır bulunduğu genel kurulun ana konusunu bu örgütlerle ilişkilerin geliştirilmesi için yapılması gerekenler oluşturuyordu.

Ayrıca 2015 senesinde ülkemizde ikincisi düzenlenecek olan ACE of MICE fuarına katılma kararı da alındı.

65'inci yıldönümü kutlamaları Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleşen birliğin, 2015 Genel Kurulu ise, Portekiz’de gerçekleştirilecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.