Dünya Meyve Suyu Günü Bebek Parkı’nda kutlandı ...

Türkiye’de faaliyet gösteren tüm meyve suyu firmalarını aynı çatı altında toplayan Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) öncülüğünde, bu yıl ilk kez ilan edilmesine karar verilen Dünya Meyve Suyu Günü, İstanbul’da düzenlenen çeşitli sokak etkinlikleriyle kutlandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünya Meyve Suyu Günü Bebek Parkı’nda kutlandı ...

Sağlıklı ve bilinçli bir topluma katkıda bulunmayı amaçlayan MEYED, bu adımıyla Uluslararası Meyve Suyu Üreticileri Federasyonu’ndan (IFU) tam not aldı. Türkiye’nin öncülük ettiği Dünya Meyve Suyu Günü kutlamalarının ilki, 30 Mayıs Pazar günü, Bebek Parkı’nda bir festival ile yapıldı. Etkinlik sponsoru olan MEYED üyesi çeşitli meyve suyu firmalarının stantlarının da hazır bulunduğu bu şenliğe, basketbol sahalarının efsanevi basketbolcusu, Milli Takım Menajeri Harun Erdenay ve milli takımının genç yıldızı Engin Atsür de katılarak şenlikte çocukların şut yarışmasına hakemlik yaptı…

Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) öncülüğünde hayata geçen Dünya Meyve Suyu Günü, 30 Mayıs Pazar günü, İstanbul’da düzenlenen çeşitli sokak aktiviteleriyle kutlandı. Bebek Parkı’nda birbirinden eğlenceli şişme oyuncakların kurulduğu çim alanda, meyve suyu firmalarının stantları da yer aldı ve halka çeşit çeşit meyve suyu ikramı yapıldı. Türkiye basketbolunun ekolleri arasında yer alan Milli Takım Menajeri Harun Erdenay ve Amerika Basketbol Kolej Ligi’nde (NCAA) yıldızlaşan milli takımın genç oyun kurucusu Engin Atsür de, festivale katılan aileler ve çocuklarıyla bu şenlikte buluştular.  

Öneri Meyed’den, destek Uluslararası meyve suyu üreticilerinden…
Geçtiğimiz günlerde ilk defa İstanbul’da gerçekleşen 16. IFU Dünya Meyve Suyu Kongresi’nde MEYED’in önerisi Küresel Meyve Suyu Ailesi’nin üst düzey temsilcileri ile paylaşıldı ve Türkiye’nin liderlik edeceği bir Dünya Meyve Suyu Günü Alt Komisyonunun kurulmasına karar verildi. Beğenilen fikrin yaratıcısı MEYED’e ise Dünya Meyve Suyu Günü kutlamalarının ilkini Türkiye’de gerçekleştirme fırsatı tanındı.

Meyve Adamlar Bandosu Beşiktaş İskele Meydanı’nda da şenlik havası yarattı!
Sosyal ağlarda profilleriyle yüzlerce takipçisi bulunan Meyve Adam ve dev meyve arkadaşlarından oluşan bando, 30 Mayıs Pazar günü Beşiktaş İskele Meydanı’nda halkla buluştu. 6 kişilik Meyve Adamlar Bandosu, sevilen müziklerle İstanbulluları eğlenceye davet etti. Bando son performansını ise Bebek Parkı’ndaki şenlik alanındaki katılımcılarla birlikte gerçekleştirdi.  

Şenliğe katılan çocuklar, milli basketbolcular ile şut yarışına girdi!
Dünya Meyve Suyu Günü Şenliği şerefine etkinlikte çocuklara eşlik eden Harun Erdenay ve Engin Atsür, çocuklara özel kurulan potada, şut yarışı hakemi oldular. 1 dakika içinde en çok sayı yapan çocuklara ödül olarak, milli basketbolcular ile birlikte basket atarken çekilmiş imzalı fotoğrafları hediye edildi.

İstanbul sokaklarında yürüyen dev meyveler insanları şaşırttı!
İstanbul sokaklarında dolaşmaya başlayan Meyve Adam ve arkadaşları, Dünya Meyve Suyu Günü öncesinde bir hafta boyunca otobüs duraklarında, metrobüste, metro durağında veya bir boğaz vapurunda insanlarla birebir tanışma ve kendilerini tanıştırma fırsatı buldu. Dev bir siyah üzüm, bir elma, bir kayısı bir de dev vişne sokaklarda halkla kaynaştı ve halkın sevgisiyle karşılaştılar.

Dimes, Cappy, Tamek, Aroma, Juss ve Ülker İçim gibi meyve suyu üreticisi firmaları ile Tetra Pak’ın yanı sıra, Anadolu-Etap, Asya Meyve Suyu, PenKon ve Targıd gibi ham madde üreticilerinin de sponsor oldukları Dünya Meyve Suyu Günü Şenliği 11.30’da başlayıp akşam 18.30’a kadar sürdü. (shf)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.