Dünya jetset'i İstanbul'u seçti...

Mısır'daki iç karışıklıklar jet sosyetenin de rotasını değiştirdi. Yolcuların kişi başı 105 Bin Dolar ödediği özel jet, dünya turunda Mısır yerine Türkiye'yi tercih etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünya jetset'i İstanbul'u seçti...

Mısır'da Arap Baharı'yla başlayıp darbeye kadar uzanan olaylar, zengin turistlere rota değiştirtti. ABD'li otelcilik devi Four Seasons'ın jet sosyeteye yönelik yaptığı dünya turu bu yıl güzergâhını "darbe" nedeniyle Mısır'dan Türkiye'ye kaydırdı. 22 günlük dünya turunun duraklarından olan Mısır yerini Türkiye'ye bıraktı. Üç haftalık bu lüks tur, kişi başı 105 bin dolara mal oluyor. Sekiz ülkeyi kapsayan tur, 14 Eylül'de başlayarak 30 bin feet yükseklikte seyreden turun ilk durağı Japonya.

İKİ GÜN KONAKLAMA

Çin ve Maldivler'e uğrayan özel jet 27-28 Eylül'de İstanbul'a indi. İstanbul'da iki gün konaklayan jet sosyete Mısır Çarşısı, Aya Sofya gibi mekânları gezdi. Four Season's'ın internet sitesinde yer alan rotaya göre sonraki duraklar Rusya, Fas üzerinden New York. Tur, 5 Ekim'de yolculuğunu tamamlayacak.

2014 TURUNDA TÜRKİYE'DE 3 GÜN

Geçen yıl ilk kez düzenlenen jetle dünya turu Japonya, Çin ve Maldivler'in ardından benzer rotayla Mısır'a uğruyordu. Bu yıl ilk kez İstanbul'u da takvime alan tur, 2014'te de Türkiye'ye rotasında yer verecek. 117 bin dolarlık 2014 turunda jet, 13-15 Eylül'de İstanbul'da olacak. (Kerim Ülker)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.