Dünya golfünün kalbi, Antalya'da atıyor..

Dünyanın en önemli golf turizm etkinliklerinden olan Uluslararası Golf Turizm Fuarı, 14-17 Kasım'da Antalya-Belek'de yapılacak. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası Golf Turizm Fuarı, Türkiye’de golf turizminin gelişimi açısından oldukça önemli bir organizasyon olarak öne çıkıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünya golfünün kalbi, Antalya'da atıyor..

Fuar kapsamında yapılan geleneksel IGTM Golf Turnuvasının ev sahipleri arasında yer alan Cornelia Golf Clüb’ünde düzenlenen basın toplantısına IAGTO Genel Müdürü Carlton Carugati, Uluslar arası Golf Travel Market Grup Direktörü Mark Walsh, Cornelia Diamond Golf Resort SPA Genel Müdürü Zafer Alkaya, Cornelia De Luxe Resort Otel Genel Müdürü Hakan Duran, Cornelia Golf Club Genel Müdürü Ali Şahin ve Belek Turizm Yatırımcıları Birliği Başkanı Cemil Uğurlu katıldı.

İspanya, İtalya, Tunus gibi Golf Turizminin iddialı ülkeleri arasından sıyrılarak seçilen Belek bölgesine Uluslararası Golf Turizm Fuarı için 67 ülkeden 350 golf tur operatörü ve 1400’ü aşkın delege geliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü desteği ile Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB), Cornelia Diamond Golf Resort SPA, Cornelia De Luxe Resort Otel ve Cornelia Golf Club’ün ev sahipliğini üstlendiği Uluslar arası Golf Turizm Fuarı, Antalya ve Belek bölgesinin dünya klasmanında bir golf turizmi seçeneği olarak ilk sıralara yükselmesine olanak sağlayacak.

ELİT TURİZM İÇİN “GOLF TURİZMİ”

31 BİN SAHADA 60 MİLYON İNSAN GOLF OYNUYOR..

Uluslar arası Golf Turizm Fuarı kapsamında Cornelia Golf Kulübünde düzenlenen basın toplantısında konuşan International Gol Travel market (IGTM) Tanıtım Grubu Müdürü Mark Walsh, Türk turizm sektöründeki büyümeye dikkat çekerek, “Türkiye’nin turizm alt yapısı, otelleri ve golf parkurları Avrupa’da ki en iyi seçenekler ile rekabet edebilecek konumdadır. Türk Turizm Sektörü, 2010 yılında gelen turist sayısındaki %13’lük dikkat çekici artışla Avrupa’da ki en başarılı ve en hızlı büyüyen sektörler arasındadır.

Belek bölgesinde son yıllarda inşa edilen Golf otelleri ve profesyonel golf sahaları ile Türkiye Avrupa Golf turizmi sektöründe ön plana çıkmaya başladı. Golf sporu için çok uygun iklim koşulları, başarılı otelcilik hizmetleri ve başarılı golf sahaları ile Türkiye’nin Golf Turizminin önemli bir oyuncusu olacağına inanıyoruz.” Dedi.

Türkiye’nin önemli golf destinasyonları arasında yer aldığını belirten IAGTO Genel Müdürü Carlton Carugati “Golf, Türkiye’de 14 yıl önce başladı.

Bundan 6-7 yıl evvel Golf Turizm Fuarını Türkiye’de yapmak amacıyla incelemeye geldiğimde koşullar yeterli değildi ve bu nedenle Türkiye’yi geri çevirmiştik. Fakat o günden bu yana Türkiye’de gelişmeleri takip ediyoruz. Geçen yıl, Turizm Fuarını yapabilir miyiz diye tekrar incelemeye geldiğimde inanılmaz bir gelişme gördüm. 2008 yılında Belek bölgesi Avrupa’nın en iyi Golf Destinasyonu seçildi. Şu anda, Avrupa’da golf paketlerinin %15’i Türkiye’ye satılıyor. Bütün bunlar da Türkiye’nin artık nasıl lider bir golf destinasyonu haline geldiğini gösteriyor. “ dedi.
 
Belek bölgesinin Golf Turizmindeki başarıları ile öne çıkan Cornelia Dimond Golf Resort SPA Genel Müdürü Zafer Alkaya’da toplantıda yaptığı konuşmada dünyada 31 bin sahada 60 milyon golf oyuncusu olduğunu belirtti. Uluslar arası Golf Turizm Fuarının Belek bölgesi başta olmak üzere Antalya ve Türkiye için elit turizmin kapılarını açacak önemli bir organizasyon olduğunun altını çizen Zafer Alkaya ;
 
“Geçmişi 15. yy kadar inen kuralları yazılı en eski spor dalı olma özelliğini taşıyan ve dünya çapında en çok para kazandıran sporlardan biri olan golf ister istemez turizmin de ilgi alanı içindedir. Özellikle gelişmiş ülkelerde üst gelir grubunun yaptığı bir spor olan golf yatırım maliyeti yüksek olmakla birlikte çok yüksek gelir getiren bir elit turizme dikkat çekmektedir.“ dedi.
 
Golf sporunun Turizmde ki gelir katkısının payının önemli olduğunu ifade eden Cornelia Diamond Golf Resort SPA Genel Müdürü Zafer Alkaya; “Dünyada faaliyet gösteren yaklaşık 31.000 sahada, 6.5 milyon Avrupalı olmak üzere 10 milyonu lisanslı, 50 milyonu lisanssız yaklaşık 60 milyon insan bu sporla ilgilenmektedir. Sahaların 20.000'i kuzey Amerika'da 6000'i ise Avrupa'da bulunmaktadır. İngiltere, İskoçya ve İrlanda gibi Büyük Britanya ülkelerinin toplamında saha sayısı yaklaşık 2800 adet ve kayıtlı oyuncu sayısı 1.5 milyon civarında. 
 
 
Türkiye’de oyuncu sayısı 6000 civarındadır. Sürekli sayısal büyüyüp gelişen Golf Turizminde yabancıların ilgisini çekerek projeler üreten turizm faaliyetlerini çeşitlendiren ülkeler büyük payı almaktadır. 1990 sonrası tüm dünyada global turizme oranla her yıl 3 kat daha fazla büyüyen golf turizminin dünya çapında ki maliyeti, 2010 yılında 95 milyar $'a ulaştı. Avrupa golf pazarının büyüklüğü 2 milyar dolara ulaşıyor. Golf turistinin bir golf tatilin de günlük harcaması, normal turistten yaklaşık 3 kat daha fazla olmaktadır.
 
Turist başına yaklaşık 600 $ olan harcama golf turizminde 1.607 $'a ulaşmaktadır. Avrupa da golfe doğrudan yapılan harcama 2 milyar $ olup golf sahası başına kazanılan turizm geliri yaklaşık olarak Portekiz'de 15 milyon $, İspanya da 16.5, milyon $, Türkiye de 2 milyon $ civarındadır.” Şeklinde konuştu.
 
Avrupa’nın lider Golf Oteli ödülüne layık görülen Cornelia De Luxe Resort Otel’in Genel Müdürü Hakan Duran ise yaptığı konuşmada Belek bölgesinin Golf Turizmi için uygun koşullara sahip olduğunu belirtti. Hakan Duran şunları söyledi : “Türkiye turizmi için gerekli tüm özelliklerine ek olarak  Belek bölgesi, golf turizmi için en uygun iklim kuşağında ve Turkish Golf Riviera olarak anılan Akdeniz Bölgesinde ki golf sahalarıyla Avrupa golf hinterlandının Güney sonunda yer almaktadır. Akdeniz çanağındaki İtalya, İspanya, Yunanistan, Hırvatistan ve Portekiz gibi ülkeler ile golf turizmi potansiyelini paylaşmaktadır.
 
Türkiye'nin, içinde yer aldığı Güney sonu golf sahaları açısından Avrupa bütününde %18 lik paya karşın, Türkiye; maalesef %3 paya sahiptir. 2002’de açılan Cornelia De Luxe Resort Otel ve 2008’de hizmete giren Cornelia Diamond Golf Resort & Spa Otel ile Cornelia Otelleri; Antalya Belek bölgesinde Golf, Kongre, Futbol ve SPA Turizmi başta olmak üzere toplam 36 ülkeden turist ağırlıyor. 54 ayrı destinasyonda pazarlama faaliyetleri yürütüyor, fuarlara etkin katılım sağlıyoruz. Şu an 36 farklı ülkeden misafir ağırlıyoruz. Başta Birleşik Devletler Topluluğu (Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve Türki Cumhuriyetleri) olmak üzere pazarlara özel pazarlama etkinlikleri yürütüyoruz. “
 
Belek bölgesinde Golf Turizminin gelişimine Cornelia otelleri ve Cornelia Golf Clüb’ü tanıtım aktiviteleri ile büyük destek verdiklerini söyleyen Cornelia Resort Genel Müdürü Hakan Duran; “Avrupa ve Amerika kıtalarına yönelik pazarlama ve tanıtım faaliyetlerini Almanya’nın Frankfurt şehrinde bulunan ofisimiz ve ekibimiz aracılığıyla yürüterek, İngiltere, Almanya, Rusya, Hollanda, Belçika, İskandinav ve Amerika ülkeleri gibi dünyanın dört bir tarafında düzenlenen turizm fuarlarına her yıl katılarak, sadece golf ile ilgili Avrupa’nın 9 farklı ülkesinde ve her yıl en az 20 golf turnuvasını Cornelia sponsorluğunda düzenleyerek pazarlama faaliyetlerimizi etkin şekilde sürdürüyoruz.
 
Golf kulübümüzde yer alan Nick Faldo sahası 2009 yılında Avrupa’nın en iyi sahası seçildi ve 2012 Dünya Amatör Şampiyonasına ev sahipliği yapacağız. Ödün vermediğimiz İnsan Kaynakları politikamız gereği müşteri memnuniyeti standardının korunmasını sağlıyoruz. Bu da misafirlerin tesislerimizi tavsiye etmesini sağlıyor ve bize Uluslar arası alanda birçok ödül getiriyor” dedi.
 
Uluslar arası Golf Turizm Fuarı’nın ev sahipleri arasında yer alan Belek Turizm Yatırımcıları Birliği Başkanı Cemil Uğurlu’da Belek’de her geçen yıl Golf Turizminin geliştiğini kaydetti. Cemil Uğurlu konu hakkında şu bilgileri verdi : “ İlimizde 10 adedi Belek Turizm Merkezinde, 1 adedi Manavgat’ta ve 1 adedi halen yatırım halinde olmak üzere toplam 12 golf tesisi bulunmakta olup, bu tesislerin tamamı Kültür ve Turizm Bakanlığından belgelidir.
 
Belek’de halen işletmeye açık olan 10 golf kulübünde toplam 16 saha bulunmakta olup, bu sahaların ağırlıklı bölümü 18 ve 27 deliklidir. Bu tesislerde 2010 yılı içerisinde toplam 451.643 oyun gerçekleştirilmiştir.

Golf turizmi kış aylarında Antalya turizmine büyük katkılar sağlamakta, özellikle Kasım-Mart döneminde Belek’teki otel müşterilerinin ağırlıklı bir bölümünü golfçular oluşturmaktadırlar. 2008 yılında Belek, Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliğinden (IAGTO) Avrupa’da “Yılın En İyi Golf Destinasyonu” ödülünü almıştır.”

 
CORNELIA OTELLERİ SATIN ALINMASI ZOR, SATIN ALINDIĞINDA MÜKEMMEL HİZMET OTELİDİR..
 
Türkiye turizminin son 5 yılda yaptığı ataklarla kritik ve önemli bir noktaya geldiğini belirten Cornelia Diamond Golf Resort & Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya; “Antalya’nın Türkiye turizminde büyük önemi var. Belek bölgesi golf başta olmak üzere spor etkinlikleri ile kış turizmini de hareketli tutma gayreti içinde. Cornelia Otelleri de sezonu 12 ay görerek hazırlandı.  Hedef kitle 30-55 yaş grubu arasındaki tek ya da 2 çocuklu ve A Plus, A ve B sosyo-ekonomik üst grupta yer alan müşteri profili.
 
Cornelia Diamond Golf Resort & Spa; hiçbir zaman satın alınması çok kolay bir otel olmayacak, fiyatlarımızı indirim yapmadan, taviz vermeden yüksek tutmaya çalışarak rekabet ediyoruz.  Ancak bir kere satın alındığında da müşteriler, verilenin karşılığının alındığı bir servis ile karşılaşıyorlar.” şeklinde konuştu.
 
Cornelia Diamond Golf Resort & Spa ; geçen yıl 8 milyon civarında yabancı turistin akın ettiği Antalya’da sezonda 30 binin üzerinde turisti ağırlamayı hedefliyor. Özellikle Avrupa ve Rusya pazarında hizmetin bedelini ödemeye hazır, para harcayan turistleri hedefleyen Cornelia Diamond Golf Resort & Spa, İspanya ve Yunanistan gibi ülkelerin marka değeriyle mücadele ederek plaj turizminin yanı sıra Golf, Kongre ve Futbol Turizmi ile pazar payını genişletmeyi amaçlıyor. Arap ülkeleri ve Uzakdoğu pazarlarında da aktif olarak yeni turizm alanları açmaya yönelik çalışmaları da olan Cornelia Diamond Golf Resort & Spa, Avrupa ve Rusya’dan ciddi boyutta misafir ağırlıyor.
 
RUSYA SON YILLARDA KAYNAK PAZAR OLDU..
 
Rusya’nın son yıllarda, Antalya’da Alman pazarının önüne geçerek en büyük kaynak Pazar olduğunu açıklayan Zafer Alkaya ; “7 ayda Rusya pazarında sağlanan %24 dolayındaki artış, Akdeniz çanağındaki fiyat-kalite dengesinin en iyi yansıtıldığı Antalya bölgesine kaymıştır. Rusya’dan Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısı Haziran 2011’de geçen yılın aynı dönemine göre %6,5 artış gösterdi ve 616 bin Rus ülkemizi ziyaret etti. Rus Tur Operatörleri Birliği ATOR’un yayınladığı son raporda yaz dönemindeki bu artış, Rus Turizminde bir rekor olarak değerlendirildi.
 
Böylece, Ocak-Temmuz döneminde Antalya’ya Rusya Federasyonundan 1 milyon 648 bin 762 turist gelerek Rusya-Türkiye arasındaki ilişkilerin en iyi dönemi oldu diyebiliriz. Bu rekor sayılarda vizelerin kalkmasının önemli etkisi olduğunu düşünüyoruz.” Dedi.
 
Cornelia De Luxe Resort Genel Müdürü Hakan Duran, Cornelia Otelleri tesislerinin doluluk oranlarının başta Avrupa ve Rus pazarındaki talepler ile geçen seneye göre %96 rezervasyon taleplerin şimdiden kesinleşmesine vesile olduğunu belirtti. Özellikle futbol ve golfte ciddi bir ivme yakaladığımıza inanıyoruz diyen Hakan Duran; “Uluslar arası toplantı gruplarının niteliğinde geçtiğimiz yıllara oranla çok daha iyi bir noktadayız.
 
2008 yılında Uluslar arası Golf Tur Operatörleri Birliği tarafından Belek’in en iyi golf destinasyonu seçilmesi ile birlikte sahalarda oynanan oyun sayılarında yıldan yıla artış oldu. 2010 yılında 2009’a göre sahalarda oynanan oyun sayısı %11’lik bir artış gösterdi. Cornelia Golf Club’deki artış oranı bölge ortalamasının üstünde olup %35 olarak gerçekleşmiştir. Cornelia Hotels Golf. Spa bünyesinde bulunan Nick Faldo sahasında 4 yılda toplam 169 bin 918 oyun oynanmıştır. 2012 hedefimiz oyun sayısını %10 arttırmaktır. ” şeklinde konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.