Dünya’nın en güzel 10 ultra modern oteli

Seyahat etmenin dinamikleri hergeçen gün değişiyor ve bu yakın bir zamanda hizmet sektöründe olan otelleri zorlayacağa benziyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünya’nın en güzel 10 ultra modern oteli

Yakın gelecekte sadece hizmet sektöründe fark yaratabilen oteller ayakta kalabilecek. Born Rich sitesinin hazırladığı listeye göre dünya üzerinde görebileceğiniz en lüks otelleri bulacaksınız. Artık sıradan bir 5 yıldızlı otel olmak yeterli değil; listemiz size yüksek teknoloji otellerini tanıyabilme imkanı verecek.


The Apeiron Island Hotel
Tasarımcı: Sybarite
Proje Tutarı: 500 milyon$
Yer: Dubai
Dubai’nin yeni 7 yıldızlı oteli olacak olan “The Aperin Islands” oteli. 200.000 m2 arazi üzerine kurulan otelde yaklaşık 350 lüks suit bulunuyor. Bu yüksek teknolojili otel, misafirlerine geleceğin tüm konforunu sunmak adına hiçbir şeyden kaçınmamış. Otelin içerisinde yüksek teknoloji ile tasarlanmış Spa merkezleri, sinemalar, konferans salonları, resim galerileri, restorantları ve sinemaları bulunuyor. Otelin kendine ait yapay bir gölü bile var. Dubai sahilinden 300 metre açıkta bulunacak olan bu otele sadece helikopter veya gemi sayesinde ulaşılabilecek.

Waterworld
Tasarımcı: Atkin’s Architecture Group
Yer: Çin
Bu muhteşem yapı Uluslararası tasarım yarışmasında 1. seçildi. 400 yatak odalı olan bu otelde denizin altında bulunan odalarda kalabilir, cafe ve restorantlarda, denizin altındaki dünyaya kısa bir yolculuk yapabilirsiniz. Otelin misafirlerine sunduğu aktivitelerin en popülerleri ultra lüks yüzme havuzu, tırmanma ve bungee jumping.


The Poseidon Undersea Resort
Tasarımcı: Bruce Jones
Proje Tutar: 105 milyon $
Durum: Tamamlandı
Yer: Fiji
Fiji adasında yapılan dünyanın ilk 6 yıldızlı denizaltı oteli denizin yaklaşık 330 metre altına inşa edilmiş. Ama bütün tatilini suyun altında geçirmek istemeyenler de unutulmamış ve denizin kenarına lüks bungalowlar inşa edilmiş. Burda kalan misafirler de istedikleri zaman, onlara özel tahsis edilmiş denizaltılarıyla, denizaltı oteline gidebilir ve isterlerse denizaltındaki odalarında konaklayabilirler. Bu şekilde konaklamanın bedeli gecelik yaklaşık 500$. Ayrıca otel VIP hizmeti de sunarak daha fazla lüks hizmet almak isteyen misafirlerine özel odalar da tasarlamış. Bunun için otelden ayrı olarak 330 metre derinlikte özel odalar tasarlanmış. Buraya gitmek için size son derece lüks bir denizaltı ve özel kaptan tahsis ediliyor. Bunun bedeli ise gecelik 20.000$.


The Inflatable Suite Hotel
Tasarımcı: Bigelow Aerospace
Durum: 2015 yılında açılması bekleniyor
Proje Tutarı: 500 milyon $
Bigelow Aerospace tarafından tasarlanan, şişme uzay otelinde insan yaşamını destekleme amaçlı basınçlı modüller tasarlanmış. Rusya'da 2007 yılında başlatılan proje için verilen bitiş tarihi ise 2015.


The Hydropolis
Tasarımcı: Joachim Hauser
Proje Tutarı: 500 milyon$
Yer: Dubai
Kıyıdan 300 metre uzaklıkta bulunan bu lüks sualtı oteli, denizin 20 metre altına inşa ediliyor. Otelin müşterileri cam bir tünelden geçerek otelin içine girebiliyor. Otel 260 hektar alan kurulu yani bu da Londra‘da bulunan Hyde parkın büyüklüğüyle aynı.


The Lunatic Hotel – Ay’da Otel
Tasarımcı: Hans-Jurgen Rombaut, WATG
Proje Tutarı:Bilinmiyor
Durum: 2050 yılında tamamlanacak
Tasarımcılar, ayın üstündeki bu ultra lüks oteli yapmak için çalışmalara başladı. 2050 yılında açılması planlanan The Lunatic Oteli, müşterilerine daha önce hiç yaşayamayacakları bir deneyim vaadediyor.


Galactic Suite
Tasarımcı: Xavier Claramunt of ADD+ARQUITECTURA
Durum: 2013 yılında açılması bekleniyor
2013 yılında uzaya yerleştirilerek, ilk ziyaretçilerini kabul edecek olan bu otelde Üç gecelik konaklama, 8 haftalık uçuş eğitimi misafirlere 4 Milyon 400 Bin Dolara mal olacak. Bu yolculuğu yapmak isteyen servet sahibi 50 kişi tarafından şimdiden rezerve edilmiş durumda.


Foldable Hotel Pods
Tasarımcı: M3 Mimarlık, Londra
Proje Tutarı: 72-104 milyon $
Yer: Taşınabilir
Merkezi Londra’da bulunan M3 mimarlık tarafından tasarlanan taşınabilir oteller dünyanın istediğiniz yerinde size tatil yapma imkanı sunuyor. Aynı taşınabilir ipodlarınız gibi, bu oteller istediğiniz yere konumlandırılabilecek.


The Hotel Burj al-Arab
Tasarımcı: Tom Wright, Khuan Chew
Proje Tutarı: 650 milyon $
Yer: Dubai
Durum: Hizmet veriyor
Dünyanın ilk ve tek 7 yıldızlı oteli olan The Hotel Burj al-Arab ‘ın listemizde bulunmasının nedeni, böyle bir yapının dünya’da tek olması. 280 metre alanda, yapay bir adanın üstüne kurulu yelken şeklindeki otelin yüksekliği 321 metre. 180 metre yüksekliğindeki avlusuyla da dünyadaki oteller arasında en yüksek avluya sahip. 8000 m2'lik alana uyguladıkları altın dokunuşlarıyla ve dünyanın en değerli mermerlerinin kullanılmasıyla bu otel şuanda dünya üzerindeki en lüks otellerden biri kabul ediliyor. 202 lüks suitinde 1 gece konaklamanın bedeli ise 1000$ ‘dan başlıyor ve 28.000$’a kadar çıkıyor.


Aeroscraft – Yarının Lüks Uçan Oteli
Tasarımcı: Igor Pasternak, WATG
Durum: Taslağı Yapım Aşamasında
Aeroscraft, 400 ton ağırlığında devasa bir uçan otel. Müşterilerini uçağın içerisinde ağırlayan ultra lüks bir otel demek daha doğru. Bu otelin büyüklüğü 2 tane büyük futbol sahasına eşit olacak ve 6 turbofan jet motoru ile çalışacak. Bu uçan otel toplam 250 yolcu taşıyacak ve 1 kerede 965 km yol yapabilecek kapasitede olacak. Bu uçan otelin içinde restoranlar, casino, alışveriş merkezi ve lüks kamaralar bulunacak. Uçan otelin 2012 yılında hizmet vermeye başlaması bekleniyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.