Duayen Turizmci Burhan Silahtaroğlu hayatını kaybetti

Silahtaroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı ünlü iş insanı ve duayen turizmci Burhan Silahtaroğlu, 87 yaşında hayata veda etti.

19/01/2020 23:54
Duayen Turizmci Burhan Silahtaroğlu hayatını kaybetti

Lykia Group, Robinson Club ve Pegasus Havayolları'nın Kurucusu, ünlü turizmci Silahtaroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Silahtaroğlu, 19 Ocak Pazar günü vefat etti. Sliahtaroğlu'nun cenazesi, 20 Ocak Pazartesi günü (Bugün) Karacaahmet Şakirin Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından, Karacaahmet aile mezarlığına defnedilecek.

Burhan Silahtaroğlu kimdir?

1970’lerde ticarete başlayan ve birçok farklı dallara yönelerek ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan duayen turimci Silahtaroğlu, Türk turizmine büyük katkıları olan önemli bir iş insanıydı.

Burhan Silahtaroğlu 1860’larda Erzurum’da işe manifaturacılıkla başlamış, daha sonra tüm ailesi ile birlikte iş hayatını İstanbul’a taşımış ve kardeşi ile kurdukları Silahtaroğlu şirketi ile diğer sektörlere girmiştir. Daha sonra, turizm ve inşaat sektörlerinde büyüyen şirketler, holding olmuştur.

Holding’in başında Burhan Silahtaroğlu’nun yanı sıra, oğlu Atilla ile kızları Zeynep Silahtaroğlu Baykal ve Yeşim Esmer bulunmuşlardı.

1983'te ilk turizm tesisi Robinson Çamyuva'yı açtı

1980’lerin başında turizm sektörüne yönelik ilk yatırıma giren Burhan Silahtaroğlu, 1983’te ilk tesis olan Robinson Çamyuva (Antalya) açtı. Sonra Pamfilya (Alanya), Kapadokya Lodge ve Lykia World (Belek) ve (Fethiye) kuruldu.

Manifaturacılıkla ticaret hayatına atılan ve şirketini holding haline getiren Burhan Silahtaroğlu, 1932 yılında Erzurum’da doğdu. İlkokulu Erzurum'da okuduktan sonra, dedesinin teşvikiyle İstanbul'da Robert Kolej'i bitirdi.

Münih Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde eğitim aldı

1951-1953 yılları arasında Ankara'da Amerikan Askeri Yardım Kurumu'nda tercüman olarak çalıştı. 1953'de Almanya'ya giderek Münih Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde eğitim almaya başladı. Yaklaşık 1.5 yıl Almanya'nın en büyük rulman üreticilerinden FAG firmasında çalıştı.

1959'da Türkiye'ye dönerek askerliğini yaptı. Daha sonra FAG firmasının genel mümessilliğini alarak, ithalat ve sanayi ürünleri ile ticaretine başladı, başta turizm ve inşaat olmak üzere kurduğu şirketler ile Türk ekonomisine büyük katma değer kazandırdı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.