Doluluk ve gelir bazında 2023 yılının üzerinde sonuçlar alacağımızı düşünüyorum

Levni Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karacabay yaptığı açıklamada, “Türkiye ve dünya turizmi pandemi felaketinin yaralarını 2023’te büyük ölçüde sarmayı başardı. Birçok olumsuzluğa rağmen, (Rusya Ukrayna Savaşı, İsrail Filistin çatışmaları) 2023 yılı yüzleri güldürdü” dedi.

20/03/2024 16:55
Doluluk ve gelir bazında 2023 yılının üzerinde sonuçlar alacağımızı düşünüyorum

Levni Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karacabay, “2023 yılında beklentilerimiz, gerek doluluk, gerek fiyat bazında 2022’de gerçekleşen seviyelerin daha üzerini yakalamaktı. Fakat beklentilerimiz gerçekleşmedi. Özellikle kasım ve aralık ayları beklentilerin çok altında gelişti. 2023 Noel ve yılbaşı rezervasyonları da normalin çok altında gerçekleşti. Doğal olarak da bu düşüş, gelirlerin azalmasına neden oldu. 

2024 yılından beklentilerimiz, hala çok pozitif. Her şey yolunda gittiği takdirde, gerek doluluk, gerekse gelir bazında 2023 yılının üzerinde sonuçlar alacağımızı olduğunu tahmin ediyorum. Bu iyimserliğin ana nedeni, önümüzdeki aylar için gelen rezervasyon akışının iyi olması. OTA’lar ve büyük tur operatörleriyle yaptığımız görüşmelerde, iyi gidişi onlar da teyid ediyor.

2024 yılının, bir önceki yıla kıyasla daha canlı geçmesi bekleniyor

İstanbul özelinde sağlık ve MICE turizminin de etkisiyle çok pozitif beklenti içinde olan oteller, enflasyon altında kalan döviz artışından kaynaklanan gelir açıklarını, döviz bazında fiyat artışları yaparak gidermeye çalışıyorlar. Tabii ki bu fiyat artış süreci dengeli yapılmadığı takdirde, misafir kayıplarına yol açabiliyor. Bence sektörü tehdit eden ana sorunlardan en önemlisi, çok yüksek maliyet artışıdır. Gerek enerji, gerek gıda, gerek personel maaşları bir dengeye oturmadan, otelcilikte karlılıktan bahsetmek hayli güç görünüyor” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.