Divan Otelleri, "Yeşillenen Oteller" projesinde...

Divan Otelleri, TUROB (Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği) tarafından hayata geçirilen “Yeşillenen Oteller” projesine katıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Divan Otelleri, "Yeşillenen Oteller" projesinde...

Bu proje kapsamında Divan Otelleri, “yeşil otel” olabilmek için dünyanın en büyük akreditasyon kuruluşlarından biri olan Bureau Veritas tarafından denetlendi ve tüm kriterleri tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

Küresel ısınmanın hızla dünyamızı etkilediği günümüzde, “yeşil mimari” giderek önem kazanıyor. Gelecekte dünyayı daha yaşanabilir kılmak için kaynakların doğru kullanımını amaçlayan projelerden biri olan “Yeşillenen Oteller” Türkiye’de TUROB tarafından hayata geçirildi.

Divan Grubu da, “Yeşillenen Oteller” projesine otelleriyle katılırken, Bureau Veritas tarafından belirlenen kriterlerin tümünü tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Denetim kapsamında oteller; lobi ve açık alanlar, odalar, yemek ve çamaşır alanları, otel operasyonları, ofis, ISO kalite belgeleri, otellerin çevre politikaları ve bu konudaki personel eğitimleri gibi başlıkların değerlendirildiği bir kontrol listesine tabi tutuldu. Denetimi başarıyla tamamlayan ve sertifika alan oteller, “Yeşil Otel” olmaya hak kazandı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.