Divan, Osmanlı’nın tatlarını günümüze taşıyor

Divan Grubu, Osmanlı’dan günümüze kadar gelen lezzetlerin buluştuğu özel bir menüye imza attı.

25/03/2019 10:44
Divan, Osmanlı’nın tatlarını günümüze taşıyor

Divan şeflerinin özel reçetelerle hazırladığı ve mayıs ayına kadar devam edecek olan Eskimeyen Tatlar menüsü, Divan Brasserie Bebek, Divan Brasserie Beyoğlu, Divan Brasserie Kalamış, Divan Pub Ataşehir, Divan Pub Erenköy, Divan İstanbul Pub ve Divan Lokanta’da misafirlerle buluşacak. Yıllar öncesinden günümüze uzanan, sofraların olmazsa olmazı lezzetler, Divan Grubu tarafından gün yüzüne çıkarıldı. Üç ayrı aşamada servis edilen menüde birbirinden özel çorba, başlangıç ve ana yemek çeşitleri yer alıyor.

Divan Brasserie Bebek, Divan Brasserie Beyoğlu, Divan Brasserie Kalamış, Divan Pub Ataşehir, Divan Pub Erenköy, Divan İstanbul Pub ve Divan Lokanta’da servis edilecek Eskimeyen Tatlar menüsü, günümüzde hala yaşayan tatların yanı sıra Osmanlı sofralarının baş tacı yemeklerini de sahipleniyor. Karayaka kuzusu, Karacadağ pirinci, İspir fasulyesi, Kastamonu pastırması, Finike portakalı gibi coğrafi işaretli ürünlerin yer aldığı zengin menüde, Osmanlı mutfağının etkileri kendisini gösteriyor. Domates ve patatesin yer bulmadığı Osmanlı yemekleri, bugün de aynı lezzeti koruyarak günümüze taşınıyor.

Eskimeyen Tatlar menüsünde; elma ekşisi ile servis edilen “Amasya Kuru Çiçek Bamya Çorbası” ve “İşkembe Çorbası” sıcak bir başlangıç sunuyor. Geniş yelpazeye sahip başlangıç seçeneklerinde ise Karacadağ pirinci, çam fıstığı ve tarçınla hazırlanan “Zeytinyağlı Lahana Dolması”, kaya koruğu ile harmanlanan “Zeytinyağlı ve Ekşi Elmalı Ispanak Kökü”, nar taneleri ve dereotlu süzme yoğurt ile servis edilen “Urla Taze Sakız Baklası”, hardallı “Beyin Tava” ve ağır ateşte pişirilmiş soğanlı “Kastamonu Pastırmalı Organik Yumurta” yer alıyor.

Eskimeyen Tatlar menüsüdeki ana yemek seçenekleri ise “Tokat Usulü Tavuklu Keşkek”, “Kayseri El Açması Mantı”, Osmancık pirinci, kestane, badem, kuru kayısı ve kuru erikle lezzetlendirilen “Fırınlanmış Karayaka Kuzu İncik”, Karacadağ pirinci, kereviz sapı ve Hatay nar ekşisi ile hazırlanan “Ayvalı Ekşili Köfte”, kuzu eti ve nohutun buluştuğu “Gaziantep Usulü Şiveydiz”, arpacık soğanı ve kuru erikle tatlandırılan “Ördek Yahnisi” ve Finike portakalı dilimlerinin eşlik ettiği “Fındıklı Levrek Buğulama”dan oluşuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.