Divan Diyarbakır hizmete girdi

Divan Grubu'nun 19'uncu oteli, Diyarbakır'da kapılarını açtı. Tarihin en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapan Mezopotamya ve Anadolu’nun kesişme noktasında yer alan Diyarbakır’da kapılarını misafirlerine açan otelde, 153 oda bulunuyor.

22/04/2019 09:36
Divan Diyarbakır hizmete girdi

Divan Diyarbakır, 153 odası, eşsiz Divan lezzetlerini misafirleriyle buluşturan Divan Pub ve Divan Patisserie ile hizmet vermeye başladı. Yöresel kültürü Divan hizmet kalitesiyle birleştirerek çağdaş ve zarif bir şekilde yorumlayan Divan Diyarbakır, hem iş hem de tatil için seyahat eden misafirlerine unutulmaz bir konaklama deneyimi sunuyor.

10 bin yıla yakın geçmişinde sayısız medeniyetleri ağırlamış bu toprakların misafirperverlik geleneğini yaşatan Divan Diyarbakır’ın 127 superior oda, 16 deluxe oda, 9 süit, 1 engelli odası olmak üzere, toplam 153 odasında yörenin kültüründen izler taşıyan detayları modern ve lüks tasarımla bir araya getiriyor.

Şehri Divan Diyarbakır ile keşfedin

Diyarbakır’ın gözde tarihi mekanlarına yakın mesafede konumlanan Divan Diyarbakır, Tarihi Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, Dicle Nehri, Hasan Paşa Hanı, Malabadi Köprüsü, Ulu Cami, Sülüklü Han, 4 Ayaklı Minare, On Gözlü Köprü, Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, Asur Kalesi, Çayönü Höyüğü, Zerzavan Kalesi, Gazi Köşkü, Meryem Ana Kilisesi ve Surp Giragos Ermeni Ortodoks Kilisesi gibi tarihe tanıklık etmiş mekanları keşfetmek isteyen misafirlerine benzersiz bir deneyim vadediyor.

Divan Mutfağı'nın eşsiz tatları Diyarbakırlılarla buluştu

Yemek kültürüyle öne çıkan Diyarbakır’da yöresel mutfağın olmazsa olmaz tatları Divan’ın 50 yıllık mutfak tecrübesiyle de birleşecek lezzet şöleni sunuyor. Günün her öğününde tercih edilebilecek Divan Pub’da, deneyimli şefler Türk ve dünya mutfaklarının favorileri hazırlarken Türkiye’ye butik pastanecilik anlayışını getiren Divan Patisserie’nin lezzetli tatlıları, damağa olduğu kadar göze de hitap edecek.

Divan Pub’ın zarif ve seçkin atmosferinde Divan şeflerinin hazırladığı tarifler, haftanın her günü Diyarbakır konaklamalarına ayrı keyif katacak. Çıtır çıtır hamur işleri ve sıcak lezzetlerle güne enerjik bir başlangıç yapmak isteyenlere zengin kahvaltı büfesinin servis edildiği Divan Diyarbakır’da, öğle ve akşam yemeğinde yöre mutfağının yanı sıra Türk lezzetleri ve uluslararası tatlar ile geniş seçenekler de sunuluyor. Doğum günü ya da yıl dönümü gibi önemli günlerinde Divan Diyarbakır’da güzel anılar biriktirmek isteyen misafirler, Divan Patisserie’nin birbirinden enfes tatlarıyla eşsiz bir günün keyfini yaşayabilecek.

Divan Diyarbakır her etkinlik için benzersiz bir ortam sunuyor

Diyarbakır’ın en yeni 5 yıldızlı oteli olan Divan Diyarbakır, havalimanına 4 km, organize sanayi bölgesine 8 km ve iş merkezlerine yürüme mesafesinde bulunan konumuyla iş toplantıları, kongre ve konferansların da önemli adresi olacak. Son teknolojiyle donatılmış 6 ayrı toplantı alanına sahip Divan Diyarbakır, kokteyl düzeninde 600 kişiyi ağırlayabilen 660 m2lik kolonsuz balo salonu, Divan etkinlik ekibinin organizasyon tecrübesiyle birlikte her türlü etkinlik için hizmet sunuyor.

Tüm toplantı odalarında tam donanımlı ses ve ışık sistemleri, video konferans olanakları ve LCD TV yüksek ses ve görüntü kalitesiyle toplantıların yapılmasına olanak sağlıyor. Unutulmaz etkinlikler için Divan Diyarbakır’ın bir diğer seçeneği ise havuz başı seçeneği oluyor.

Mutfağı, yiyecek içecek servis alanı ve açık havuza bağlı havuz barıyla bu özel mekanda düzenlenecek her organizasyon, havuzun mavi sularından süzülen ışıklarla daha da parıltılı olacak. Havuz yanındaki 550 m2’lik açık alanda misafirler ağırlanabilirken 170 m2lik alanın üzeri tente ile kapatılabiliyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.