Diplomatik kriz çıktı: Lütfen gelmeyin… Kaliteli turist istiyoruz

Batı Afrika ülkesi Gambiya ile İngiltere arasında "yaşlı kadın turist" krizi çıktı... Yaşlı İngiliz kadın turistlerin Gambiya'da genç erkeklerle aşk yaşamasına tepki gösteren ülke yönetimi, "Lütfen genç erkek için gelmeyin, adımızı kirletiyorsunuz" diyerek "kaliteli turist" istediklerini duyurdu.

18/08/2022 13:37
Diplomatik kriz çıktı: Lütfen gelmeyin… Kaliteli turist istiyoruz

Britanyalı yaşlı kadınların seks turizmi amacıyla sık sık ziyaret ettiği Gambiya, ülkenin bu yöndeki itibarını değiştirmeye çalışıyor. Turizm yetkilileri, “sadece seks için gelen turistleri” istemediklerini söylüyor.

The Telegraph’ta yer alan haber, daha önce BBC’nin hazırladığı bir belgesele konu olan, yaşlı Britanyalı kadınların “ilişkiye girmek” ve “aşk yaşamak” için tercih ettiği Gambiya’nın turizmdeki imajını değiştirmek istediğini gözler önüne serdi.

Yetkililer, Gambiya’nın seks turizmi yönündeki uluslararası ününü değiştirmeyi ve farklı türde turistler ağırlamak istediğini söyledi.

"Kültür için gelen turist istiyoruz"

Gambiya Turizm Kurulu Direktörü Abubacarr S. Camara, “Kaliteli turist istiyoruz. Ülkemize kültürün tadını çıkarmak için gelen turistler istiyoruz sadece seks için gelen değil” dedi.

2019’da batan İngiliz turizm şirketi Thomas Cook’un 1990’larda eski İngiliz sömürgesi Gambiya’ya ucuz uçak biletleri içeren paket turlar düzenlemeye başlamasıyla ülkedeki seks turizmi patlamıştı.

Thomas Cook’un iflasıyla İngiliz turistlerin sayısı düşse de seks turizmi devam etmişti.

Gambiya hükûmeti markasını yenilemeye çalışırken Camara, yeni amaçlarının daha ‘lüks seyahat’ tercih eden turistler ve gençleri çekmek olduğunu söyledi.

Gambiya’da kendilerinden yaşça büyük Britanyalı kadınlarla birlikte olan genç erkeklerin pek çoğunun iş bulmakta zorlandığı ya da düşük maaşlarla çalıştığı belirtildi.

"Yoksulluk nedeniyle başka seçenekleri yok"

Kausu Samateh isimli bir tur rehberi, durumla ilgili yaptığı değerlendirmede yoksulluk nedeniyle çok sayıda kadın ve erkeğin seks işçiliğine yönelmek zorunda kaldığını söyledi. Samateh, “Burada insanlar yoksul, başka seçenekleri yok. Yaşlı kadınlarla birlikte olduklarında Avrupa’ya gidebilme umudu taşıyorlar” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.