Devre mülk vurgunu mağduru 30 kişi şikayetçi oldu
Kahramanmaraş'ta bir termal otelin vaat ettiği devre mülklerle ilgili 3,5 Milyon TL dolandırıcılık iddiası gündeme geldi. 30 mağdurun suç duyurusunda bulunduğu olayda, toplam 140 kişinin dolandırıldığı iddia ediliyor.
Kahramanmaraş’ta bulunan bir termal otel, vaat edilen devre mülkleri satışıyla gündeme geldi. Otel yönetiminin 2019 yılında telefon aracılığıyla tanıttığı devre mülkler için toplamda 3 milyon 500 Bin TL topladığı iddia ediliyor.
Otelin işletmecisi M.T. ve diğer yetkililerin, devre mülk satışında müşterilere her yıl bir hafta ücretsiz konaklama ve tapu teslimi vaatlerinde bulunduğu öğrenildi. Ancak bu vaatlerin gerçekleştirilmediği, dolandırılan 30 kişi tarafından ifade edildi. Mağdur olduklarını belirten bu 30 kişi, otel yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.
Toplamda 140 kişinin dolandırıldı
Dolandırıcılık iddiasında bulunanların avukatı Hasan Cem Erdem, müvekkillerinin oteldeki vaatler karşılığında verilen hizmetten memnun olmadığını belirtti. Erdem, toplamda 140 kişinin dolandırıldığını ve bu kişilerden tahsil edilen toplam meblağın 3,5 Milyon TL olduğunu vurguladı.
Dolandırılan mağdurların avukatı Erdem, otel yetkililerinin devre mülklerin tapularını teslim etmediğini, her yıl aidatları artırdığını ve mağdurların otelde konaklama isteklerine çeşitli bahanelerle olumsuz yanıt verdiğini ifade etti.
2019’da mağdurlar ortalama 20 Bin Lira ile 25 Bin Lira arasında dolandırıldı
“Müvekkiller, tapularını alamayacaklarını ve termal otel hizmetlerinden faydalanamayacaklarını anladıklarında bize başvurdular.” diyen Erdem, 2019’da mağdurların ortalama 20 bin lira ile 25 bin lira arasında dolandırıldığını belirtti. Ayrıca, 2019 yılında asgari ücretin ortalama 2.500 TL olduğuna dikkat çekti.
Otelin devre mülk satışında kullandığı sözleşme, yürürlükte olan kanunlarla uyumsuz olduğu için geçersiz olarak değerlendiriliyor. Avukat Erdem, “Sözleşme başlığında ‘Banka onaylı satış sözleşmesi’ şeklinde bir ifade bulunuyor. Ancak bu ifade mevzuatta bulunmuyor. Resmi satış sözleşmeleri noterde ya da tapu dairelerinde yapılır. Ancak bu sözleşmede satıcı imzası yer almıyor. Müvekkillerimizin bu konudaki bilgisizliği kullanılmış. Ayrıca sözleşme kaşesinin altındaki vergi numarasını sorguladığımızda bir bilgiye ulaşamadık. Dolayısıyla bu sözleşmenin hukuki bir değeri bulunmuyor.” ifadelerini kullandı.
“Satın aldığımız yerde konaklama imkanımız olmadı, Konaklamak istediğimizde ekstra ücret talep edildi"
Mağdur Kerime Ateş, sözleşmeyi noter önünde imzalatmış olmalarına rağmen mağdur olduklarını belirtti. Ateş, “Satın aldığımız yerde konaklama imkanımız olmadı. Konaklamak istediğimizde ekstra ücret talep edildi.” dedi.
Hacı Ahmet Yakut da verdikleri sözleri tutmadıklarını ve birçok bahane ürettiklerini aktardı: “Bize verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. ‘Satışını yapabilir, kiraya da verebilirsiniz. Tapunuzu 1 ay içinde alırsınız’ dediler ama bu vaatler gerçekleşmedi. Aynı yeri aynı sözlerle satmaya devam ediyorlar. 2019’dan bu yana bir kez bile kullanamadık. Konaklamak istediğimizde sürekli mazeret üretip para talep ettiler.”
Selma Kenger de otel yönetiminin sürekli bahane ürettiğini ifade etti: “Devre mülkü bize tatlı bir dilde satın almamız için ikna ettiler. Ancak konaklamak istediğimizde ‘Covid var, tadilat var’ gibi bahanelerle karşılaştık.” (DHA)
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: