Aytepe haramilerin mekanı olmuş

Kartepe’de bulunan Milli Parka girmek isteyenlerden kişi başı 6 TL ücret alınması, tepkiyle karşılanıyor.

27/01/2020 13:59
Aytepe haramilerin mekanı olmuş

Kocaeli’de son dönemde kış turizminin öne çıkan yerlerinden olan Aytepe’ye girmek artık ücretli. 6 TL olan kişi başı ücreti ödemeden devletin milli parkına giremiyorsunuz. Bu duruma isyan eden İzmit Doğa Sporları kulübü grup lideri Burak Koçoğlu, sosyal medyasından yaptığı paylaşımda, herkesi göreve davet etti.

Kocaeli Barış Gazetesi'nde yer alan habere göre Koçoğlu paylaşımında, “İzmit ve Kocaeli civarındaki ve de çevre illerdeki Doğa Yürüyüşü Grupları'ndaki arkadaşlarım, geçmiş olsun. Ben devamlı bu konuları dile getirdim. Geçen yıl Kartepe Otel bölgesinde gündeme gelen sorunda beni arayarak, gösterdiğim tepkiyi haklı bulmuş, yanımda olduğunuzu söylemiştiniz.

AYTEPE HARAMİLERİN MEKANI OLMUŞ

Yıllardan beri milli park olan Aytepe rotası girişi artık soyguncuların, haramilerin ve yol kesenlerin mekanı olmuştur. Rota girişine bir fiyat tarifesi konularak, elinde bir fiş koçanı ile yürüyüşçülerin önüne koşturarak, 'Artık bu rotaya girmenin bedeli kişi başı 6 TL'dir' deniliyor.

Burada bir soyguncu masası kurulmuştur. Biz yürüyüş grupları olarak oralara gruplar sokmasak, insanları o bölge ile tanıştırmasak, oraları parkur haline getirmesek, siz orada 1 bardak çay bile satamazsınız. Dağın başında bu neyin giriş ücreti?

GEÇMİŞ OLSUN, HİÇ BİRİNİZ SES ÇIKARMAYIN SAKIN

Elinde bir fiş koçanı, 'Giriş 6 TL' diyen bir adam ve peşindeki soyguncular. Doğadaki çöpü bile biz yürüyüşçüler topluyoruz. Parkur üzerinde denk gelen tüm çöpleri temizliyoruz ve bölgeye gruplar sokarak, Allah’ın kuru dağını bizler meşhur ediyoruz. Yandaş biri derme çatma bir kulübe yapıyor, rota girişine bir masa ve fiyat tarifesi asarak, gelenden geçenden 6 TL kesiyor.

Geçmiş olsun, hiç biriniz sesinizi çıkarmayın sakın, yürüyüş grupları liderleri arkadaşlarım. Beni, 'Yanındayız, bu konu hepimizin konusu' diyerek arayanlar, yanımda olmayın sizler... Kocaeli ve İzmit içinde 16-20 kişilik dağ yürüyüşçüsü gruplarına dadanan ve 4000 TL ceza uygulayan TÜRSAB ve her rota başına bir masa atıp Allah’ın kuru dağına giriş ücreti koyan harami çeteleri var. Aman sizin sesiniz çıkmasın, tuzunuz ıslanmasın sakın. Giden gelen vursun, geçsin. Aytepe rota girişi kelle başı (6) TL. Bu iş böyle olmaz. Bu kadar soygun yeter..” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.