Devir para kazanma devridir...

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Önceden gelen turistin cebine bir para koyup göndermediğimiz kalıyordu. Bu anlayış artık bitmiştir, devir para kazanma devridir" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Devir para kazanma devridir...

Ulusoy, ''Yurt içi turlarındaki erken rezervasyonda başarılı olduk. Yüzde 40 oranında artış oldu'' diye konuştu. Marmaris'in Armutalan beldesi belediye başkanı Muhammet Ünlü'yü makamında ziyaret eden TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Armutalan beldesinde yaptıracakları kültür ve kongre merkezinin son durumuyla ilgili görüştü.

Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başaran Ulusoy, proje koordinatörlüğünü TÜRSAB'ın yürüttüğü ''Linked2media'' adlı yazılım programına Avrupa Birliği'nden 2,5 milyon avro hibe kredi çıktığını söyledi.

Türkiye'nin pilotluğunu yaptığı projeye Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan'ın da dahil olduğunu belirten Ulusoy, müşteri memnuniyetini ön plana alan, tüketiciyi koruyan ve tüketiciye rahatsızlık verecek hadiseleri ortadan kaldıracak projenin 3 yıl süreceğini kaydetti.

Türkiye'de ilk defa bir kurumun Avrupa Birliği'nden 2,5 milyon avro hibe aldığına dikkati çeken Ulusoy, ''Proje 1 Aralık itibarıyla faaliyete geçecek'' dedi. Proje sayesinde internet üzerindeki satışlara hakim olmayı amaçladıklarını ifade eden Ulusoy, turizm sektöründe fiyat ve hizmet kalitesini aynı seviyede tutmaya çalıştıklarını söyledi.

Kaliteyi yükseltmeye çalıştıklarını kaydeden Ulusoy, ''Önceden gelen turistin cebine bir para koyup göndermediğimiz kalıyordu. Bu anlayış artık bitmiştir, devir para kazanma devridir. Hesabını iyi yapmayan, ayağını yorganına göre uzatmayan gider. Konaklama standardının mükemmel olduğu bir anlayışı ortaya çıkarmaya çalışacağız'' dedi.

Ulusoy, Türkiye'nin komşularıyla ortak turizm yapması konusunda da somut adımlar atılmaya başlandığına işaret etti. Türkiye nüfusunun yaklaşık 70 milyon olduğunu belirten Ulusoy, şöyle konuştu:

''Bunun yüzde 2'si Yunanistan'a gitse 1 milyon 400 bin kişi yapar. Bu da Yunanistan'a yeter de artar bile. Şu anda küçük uçakların tarifeli seferlerinin de başlamasıyla bu iş kendiliğinden ortaya çıkar. Ülkedeki siyasi ve ekonomik istikrar, Türk insanının daha fazla tatil yapmasına olanak sağladı. Yurt içi turlarındaki erken rezervasyonda başarılı olduk. Yüzde 40 oranında artış oldu. Bu sene erken rezervasyonları 30 Mayısta bitireceğiz. 'Erken öde, cebinde fazla para kalsın' diyoruz. Helga'nın Hans'ın tatile ihtiyacı var da Ayşe'nin Ahmet'in yok mu?''

Armutalan beldesinde TÜRSAB tarafından yaptırılacak kültür ve kongre merkezinin inşasına ocak ayında başlanacağını söyleyen Ulusoy, merkezin gelecek yıl sonunda tamamlanmış olacağını belirtti. 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.