Dev otel zincirinde misafir mahremiyetini sorgulatan olay

ABD'nin Minneapolis kentinde yer alan Hyatt Regency Hotel'in bazı odalarında kayıt cihazı bulunduğu açıklandı. Bu gelişmenin ardından, polis tarafından soruşturma başlatıldı.

14/12/2019 16:44
Dev otel zincirinde misafir mahremiyetini sorgulatan olay

ABC News'de yer alan habere göre; yetkililer olayı doğrularken, Wisconsin'in Madison Metropolitan Okul Bölgesi sözcüsü Minneapolis ABC bölge temsilcisi KSTP'ye yaptığı açıklamada, öğrencilerinin bir gezi için konakladıkları oteldeki bazı odalarda gizli kameralar bulduğunu söyledi.

Minneapolis Hyatt Regency Hotel Genel Müdürü Mark Bastic  yaptığı açıklamada, "Otelimizde misafir ettiğimiz konuklarımızın ve iş arkadaşlarımızın güvenliği, Hyatt Regency Minneapolis'te en büyük önceliktir. Bu durumu öğrenir öğrenmez derhal yerel yetkililerle iletişime geçtik ve yetkisiz kayıt cihazları için otel genelinde kapsamlı bir arama yaptık ancak güvenlik amaçlı yönetim tarafından yerleştirilen kayıt cihazları dışında ek cihaz bulunamadı" dedi.

Yerel polis yetkilileri, cihazların misafir kaydı yaptığına dair henüz ellerinde yeterli delil olmadığını belirtti. Minneapolis polis departmanı sözcüsü John Elder verdiği demeçte, “Henüz kamera kayıtlartından yeterli veriye ulaşamadık. Ancak bazı kayıt cihazları tespit edildi ve bu cihazlarla ne tür kayıtların ve ne amaçlı yapıldığını tespit etmek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.